Çanakkale Valiliği koordinesinde, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamuller İhracatçılar Birliği, Ziraat Odası Başkanlığı ve Ziraat Mühendisleri Odası Başkanlığı ortaklığında gerçekleştirilen İhracata Yönelik Süs Bitkileri Üretim Potansiyelinin Arttırılması Projesi kapsamında Halileli Köyünde çiçekler ekilmişti. Ekilen çiçeklerin ilk hasadı başladı.

Çanakkale’de süs bitkileri üretimini yaygınlaştırmak, alternatif tarımsal ürünleri geliştirmek ve kadınlarımıza yönelik gelir getirici tarımsal faaliyetler konusunda farkındalık oluşturuldu. Bu projeye Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, büyük destek verdi.

 

Çanakkale'nin 120 farklı ürün çeşidiyle ülke ekonomisinde önemli bir yere sahip. 7 üründe birinci sırada yer alıyor. İhracata Yönelik Süs Bitkileri Üretim Potansiyelinin Artırılması Projesi"nin farkındalık yaratabilecek, üretim planlaması ve kullanılmadık bir karış toprağın kalmamasından hareketle güzel bir proje olabileceği değerlendiriliyor. Bu alanda kadın çiftçilerinin desteği çok büyük.

Atakan Alkış

Foto: BHA