Fevzipaşa mahallesinde bulunan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Devlet Konservatuarı- Nedime Hanım Konağı’nda “15 Temmuz’dan Akademinin Çıkarması Gereken Dersler” konulu seminer düzenlendi. Seminere  Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Çanakkale Bölge Müdürü Tuncay Güven, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Muzaffer Şeker, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu ve ÇOMÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Önal katıldı.

Seminer öncesinde konuşmacılara ve katılımcılara aşure ikramında bulunuldu. Açılış konuşmasından önce müzik dinletisi yapıldı. Ardından katılımcılar arasında bulunan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu ilk konuşmayı gerçekleştirdi. Konuşmasında Çanakkale şehrinin önemine vurgu yapan Erenoğlu, şehadet bilincinin yüksek olduğu ve vatan sevgisinin damarlarda hissedildiği, aynı zamanda uzun gayretlerle ve binlerce şehit uğruna kazanılan en anlamlı şehir olduğunu vurguladı.

Açılış konuşmasını yapan Güven “Dezenformasyonla Mücadele Merkezi” hakkında slayt eşliğinde bilgiler verdi. Dezenformasyon faaliyetlerinin Türkiye için oluşturduğu tehditin en etkili şekilde bertaraf edilebilmesi adına Ağustos 2022’de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bünyesinde müstakil bir birim olarak kurulduğunu belirtti. Merkez kapsamında dezenformasyon bülteni, bilgilendirme, izah, eğitim ve yayınlar (dezenformasyon bildirim merkezi) bulunuyor. Tuncay Güven, o gece Türkiye’nin merkez medyasında yer alan bir haber kanalında bulunduğunu belirtti. Hain kalkışmanın helikopterlerini tepelerinde gördüklerinde binaya girmeye çalışan askerlerle birlikte darbeyle yüzleştiklerini ekledi.

Son olarak TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker konuşmasında, Dünya’da darbelerin sadece kendi vatandaşları tarafından yapılmadığına dikkat çekti.

60’lı yıllarda başlayan bu çalışmaların Komünizmle Mücadele Derneği ile kurmuş oldukları CIA bağlantılı ve NATO’nun bir parçası olan farklı ülkelerde farklı isimlerde olan her bir yapının içerisinde temsilci ve sızma denilen işlemi gerçekleştirerek bir paralel yapılandırma ortaya koyduklarını vurguladı. Kendine ait iletişim teknikleri olan kod isimlerle kişileri şehrinden, ailelerinden koparan devasa bir yapıya dönüştüğünü söyledi. Darbeden sonra devleti yanıltmak isteyerek dilekçelerle birçok kişiye iftiralar atıldığını ekleyerek konuşmasını sonlandırdı.

Seminerin sonunda ise konuşmacılara hediye takdim edildi.

Arzu Baladur