Bigaspor Sosyal Tesislerinde yapılan Genel Kurula Biga Kaymakamı Ercan Kayabaş, Belediye Başkanı Alper Şen  ve spor camiasının önde gelen isimleri katıldı.  Genel Kurulda ilk olarak divan oluşturuldu ve Bigaspor Başkanlığı için yapıla Genel Kurulda Divan Başkanlığına  Arda Bozkurt, Katip Üyeliklere Mehmet Yılmaz ve Erol Şener oy birliği ile seçildi.

Gündemin ikinci maddesi olan Faaliyet raporu okundu ve oylamaya konularak  kabul edildi. Ardından Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu Raporları okundu ve Yönetim Kurulu ibra edildi. Kurulda Spor Kulübünün tahmini bütçesi de belirlendi. Çanakkale’yi BAL Liginde temsil eden Bigaspor’un tahmini bütçesi   7 milyon 200 bin lira olduğu  açıklandı.   Divan Kurulu Başkanı Arda Bozkurt eski başkanlar Okan Ergüven, İbrahim Küçük, başkan adayı Levent Şahin, Biga Belediye Başkanı Alper Şen ve Biga Kaymakamı Ercan Kayabaşı  da sırası ile söz alarak kulübe destek mesajı verdi.  

Yapılan konuşmaların ardından Divana tek liste verildi. Açık oylama yapıldı ve Levent Şahin Kulübün yeni dönem başkanı olarak seçildi.  Seçimin ardından bir konuşma yapan Başkan Levent Şahin “Her zaman Biga’da doğmuşçasına yaşadım.  İlçemizin gelişmesi için elimden gelen her türlü çabayı her platformda göstermeye çalıştım. Tam 19 yıl önce 21 yaşında ayak bastığım bu topraklarda  Tamamen Bigalı olmama iki yıl kaldı.  Bigaspor’un bir neferi olarak bu güne kadar pek çok görevde yer aldım.  Kulübümüzün tarihine, başarı ve başarısızlıklarına, zorluklarına şahitlik ettim.  Bugün de kulübümüzü daha parlak bir geleceğe taşımak için  deneyimli bir ekip oluşturduğumu düşünüyorum.  Başkanlık dönemimde Bigaspor’u daha iyi yerlere götürmek için çok çalışacağım.  Oluşturduğumuz ekipler Kulübümüzü daha ileriye taşıyacak deneyimde bir ekip oluşturduk.  Kulübümüzün her alanında etkin ve profesyonel bir yönetim anlayışı içerisinde yöneteceğiz.

“Altyapı ve gençlik gelişimlerine önem göstereceğiz.  Gençlerimize daha çok yatırım yapıp alt yapımızı güçlendirerek geleceğin yıldızlarını kulübümüzden çıkmasını sağlamak için  gerekli adımlarımız atacağız. En az bir salon sporu olmak ile birlikte kız erkek takımları oluşturmak istiyoruz. Fiyatta istikrar sağlayarak kulübümüzün mali yapısını güçlendirmek ve sürdürülebilir bir ekonomi oluşturmak için  profesyonel adımlar atacağız.  Yeni sponsor ve  iş ortakları ile mali gücümüzü arttıracağız.  Sosyal sorumluluk projelerimizle Bigaspor olarak topluma katkı sunmaya devam edeceğiz.  Bu yolda Bigaspor üyelerinin desteğine ihtiyacımız var.  Ben ve Yönetim Kurulu arkadaşlarım Bigaspor’u daha iyi yerlere taşımaya hazırız” dedi.

Sedat Uz

Foto: BHA