Çanakkale İl Müftülüğü tarafından düzenlenen yaz Kuran kursları, Kepez Merkez Camii'nde gerçekleştirilen kapanış töreniyle sona erdi. Törene, İl Müftüsü Mustafa Bilgiç'in yanı sıra din görevlileri, veliler ve kursiyer öğrenciler katıldı.

Okulların kapanmasının ardından yaz tatilini Kuran-ı Kerim okumayı öğrenerek ve din ilimlerinde kendilerini geliştirerek geçirmek isteyen çocuklar, yoğun ilgi gösterdikleri yaz Kuran kurslarıyla dolu bir dönemi geride bıraktı. Bu kapsamda düzenlenen kurslardan biri de Kepez Merkez Camii'nde gerçekleştirildi.

Törende konuşan İl Müftüsü Mustafa Bilgiç, “Evlatlarımız bu kurslarda Kur'an-ı Kerim'le, Hz. Peygamber'in öğretileriyle ve ahlaki erdemlerle tanışma fırsatı buldu. Bilgi, davranışa dönüştüğünde gerçek değerini kazanır. Temennimiz, çocuklarımızın burada edindikleri bilgileri hayatlarına yansıtmaları ve güzel davranışlara dönüştürmeleridir. Bu vesileyle çocuklarını camilere gönderen velilerimize, emek veren hocalarımıza ve tüm evlatlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Kapanış programı boyunca öğrencilerle yakından ilgilenen İl Müftüsü Bilgiç, kursu başarıyla tamamlayan öğrencileri tek tek tebrik etti.

Mine Yel - Foto: BHA