Son yıllarda Ekoturizm dosyaları ve dolayısı ile rantlarla gündeme gelen İl Genel Meclisi’nde çalkantılar devam ediyor. AK Partili meclis üyelerine CHP’li meclis üyelerinin büyük bölümünün de desteği ile dosyalar bir bir meclisten geçiyor. Meclisten geçen dosyalar da Valilik tarafından onaylanınca verimli tarlalar ranta kurban ediliyor.

Bu büyük soruna bazı CHP’li meclis üyeleri karşı çıkıyor. Karşı çıkanlardan biri de CHP il Genel Meclisi Grup Başkanvekili Güneş Pehlivan oldu. CHP il yönetiminin ekoturizm dosyalarına onay vermesine karşı çıkan Pehlivan ve bir kısım meclis üyeleri oturumlara bile katılmadı. Bunun üzerine Pehlivan grup başkanvekilliğinden istifa etmişti.

GÖĞÜSGEREN SEÇİLDİ

Pehlivan’ın istifası üzerine yerine İl Genel Meclisi eski başkanı CHP’li Sadık Göğüsgeren seçildi. Seçimin ardından çekilen fotoğrafı sosyal medya hesabında, “CHP İl Genel Meclis gurubumuz oy birliği ve ortak mutabakat ile şahsımi CHP Meclis Gurup Başkanvekili olarak görevlendirmiştir. Partimin ve meclis üyelerinin güvenini boşa çıkartmamak, CHP ni yerel iktidardan genel iktidara taşımak için elimden gelen gayreti gosterecegimden kimsenin şüphesi olmasın. Bu güne kadar bu görevi layıkıyla yapan Av. Güneş Pehlivan 'a da teşekkürlerlerimi sunuyorum. Bu günden sonra da gerek kendisi ile gerek meclis üyesi diğer yol arkadaşlarım ile omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz.” notu ile paylaştı.

Bünyamin Nami Tonka

Foto: BHA