Daha önce kaçak kazı yapıp ahıt sandığı aradıklarını iddia eden grup, bu sefer sit alanı içinde bulunan kilise tepesine tünel açtılar. Jandarma ekipleri ve yetkili kurumlar bölgeye operasyon düzenledi.

 

Bayramiç ilçesine bağlı Külcüler köyünde yıllar önce Koç Termal Tesisi açıldı. Köyün yakınında dere kenarında ve orman içinde kurulan bu otel, yıllarca muhafaza kesime hizmet verdi. İstanbul’dan gelen bir yatırımcıya ait olan bu otel, bir anda sarıkılı, çarşaflı kişiler gelip yerleşti. Bu durumu gören çevre köylüler, durumu jandarmaya şikayet etti. Jandarma ekipleri gelip burada yaptığı incelemede otelin grup tarafından kiralandığı ortaya çıktı. Kiralama evraklarını gösteren gruba jandarma ekipleri de bir işlem yapamadı.

KÖYLÜLERİ TEHDİT ETTİLER

Yaklaşık 200 kişiden oluşan Hilafeti Muhammediye Tarikatı üyeleri, 'mehdi' olarak kabul ettikleri M.Ç. ile 2 yıl önce kendilerini depremzede olarak göstererek buraya yerleşti. Bir süre sonra sosyal medya üzerinden kendilerini mehdi ilan etti. 'Hz. Mehdi as. Ulusa Sesleniyor' programları yapan tarikat, sosyal medya hesapları ve youtube üzerinden dini bilgiler vermeye başladı. Müritleri ile birlikte termal oteli kiralayan sözde mehdi burada “Mehdi'ye Bağlılık” töreni düzenledi. Youtube hesabı üzerinden yapılan 'Hz. Mehdi as. Ulusa Sesleniyor' programında soruları yanıtlayarrak, mehdinin alametlerinden bahsediyordu.

Bu gelişmeler üzerine bölge halkı yetkili kurumlara daha çok şikayette bulundu. Gelen şikayetler üzerine jandarma ekipleri tesiste yaptıkları inceleme sonunda termal tesisinin kapısına kilit vuruldu. Bunun üzerine grup, bu sefer tesisin üst tarafından bulunan ahşap evleri kiralayarak faaliyetlerine başladı. Burada her geçen gün köylüler daha çok rahatsız olmaya başladı. Bu grubun kendilerine tepki gösteren köylüleri de tehdit ettiği öğrenildi. Ne yaptıkları belli olmayan gruptan çevredeki vatandaşların çok korktuğu da sık sık şikayet konusu oldu.

 

KAÇAK KAZI YAPTILAR

Çevre köylülerin sık sık şikayet etmeleri üzerine jandarma ekipleri bu grubu yakın takibe aldı. Geçen yıl Kasım ayında sözde mehdi M.Ç. müritleri ile birlikte İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından kaçak kazı yaparken gözaltına alındı. M.Ç., C.A., C.K., A.K., M.R.B., M.B.K., M.A., İ.A., H.E., D.A., A.S.S., M.E.Ö., M.Ş., M.D., K.S., H.H., H.Y., Y.Ö., İ.K., R.K. ve M.Ç. olmak üzere 21 kişi daha sonra adli mercilere sevk edildi. Şüphelilerin, kazdıkları alanda 'ahit sandığı' aradıkları öğrenildi. Hadislerde bahsedilen mehdi olduğunu iddia eden şüpheli M.Ç., ahit sandığının yerinin kendisine melekler tarafından bildirildiğini iddia ediyor. Sözde mehdinin da aralarında bulunduğu 21 kişi tutuklandı. Tutukluluk sürelerinin bitiminin ardından serbest kalan sahte mehdi, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespit edilmesi için aranmasının olduğu ortaya çıktı.

TÜRKİYE GÜNDEMİNE GELDİLER

Bu grupla ilgili uzun süre şikayetler devam ederken grup bu sefer bir kızı alıkoymakla gündeme geldi. F. O., kayıp kızı M. O’yu aramak için Esra Erol’dan yardım istedi. Esrarengiz olaylar birbirini izledi. Fatma’nın kızını “mehdi” olduğunu iddia eden sözde hoca M.Ç., un kandırdığı ortaya çıktı. Canlı yayına ihbar yağdı. Stüdyoya “Sahte Hoca Mustafa” mağdurları akın etti.

 

Esra Erol ekibi tarafından yapılan açıklamaya göre;  sözde hoca ile ilgili tüm sırları tek tek ortaya çıkardı! Sözde hocanın Çanakkale Bayramiç’te bir termal otelde 300 kişiyi zorla tuttuğu iddiası ortalığı karıştırdı. Sözde Hoca’nın yanında o otelde kalan ve canlı yayına katılan Hasan, savaş ve deprem durumları için tarım, hayvancılık ve enerji alanında hazırlık yaptıklarını iddia etti.

 

Kendini mehdi ilan eden M. Ç. akıl hastası mı Neden mahkeme kararı ile Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne yatışı verildi. Sözde hoca hakkında gelen “bıçaklama, kasten yaralama, sahtecilik…” gibi pek çok korkutan ihbar herkesi şoke etti.

 

“Mehdi” olduğunu iddia eden M. Ç. kaçak kazıda yakalandı… Sözde hocanın şu an akli dengesinin yerinde olmadığı gerekçesi ile yakalandığı anda Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne yatırılmak üzere aranması olduğu ortaya çıktı.

KİLİSE TEPESİNE TÜNEL AÇTILAR

Yaptıkları yasadışı olaylarla sık sık gündeme gelen tarikat, dün de kaldıkları yerin yakınındaki sit alanı içindeki Kilise Tepesi’nin altına tünel kazdıkları ihbar edildi. Olay yerine jandarma, AFAD ve jeoloji mühendislerinin gittiği öğrenildi. Jandarma ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemleri alarak inceleme başlattığı öğrenildi.

 

Mine Yel

Foto: BHA