Biga Tevfik Emin Başarır İlkokulunun ERASMUS+ Programı 2024 Yılı Okul Eğitiminde Kısa Dönemli Öğrenci ve Personel Hareketliliği (KA122-SCH) kapsamında yapmış olduğu 2024-1-TR01-KA122-SCH-000218094 numaralı başvuru Türkiye Ulusal Ajansının  değerlendirmeleri sonucunda kabul edilerek "Eko Dostlar: Yeşil Farkındalığı Dostlarla Arttırıyoruz" isimli proje 18.230,00 Avro hibe almaya hak kazandı.

 

Altı yıldır Eko okul faaliyetlerini sürdüren Biga Tevfik Emin Başarır İlkokulunun evrensel değerlere sahip sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmek amacı doğrultusunda ve evrensel değerler kapsamında eko okul faaliyetlerinin sürdürülebilirliğini arttırarak öğrencilerin ve öğretmenlerin ekolojik farkındalıklarını ve ekolojik davranış düzeylerini olumlu yönde arttırmak ve bu anlamda Avrupa'da ki iyi uygulamaları görmek amacı ile oluşturulan bu proje tüm sosyal çevreyi de olumlu yönde etkilemeyi hedeflemektedir.

 

Projenin koordinatörlüğünü İngilizce öğretmeni Seydo Demirtaş Karasu üstlenecek. Proje çerçevesinde, Portekiz'in Malveira şehrinde bulunan deneyimli bir eko ilkokul ve Hollanda'nın Amsterdam şehrindeki yetkili bir öğretmen eğitim merkezinde olmak üzere iki farklı hareketlilik gerçekleştirilecek. Bu hareketlilikler, hem öğrencilere hem de öğretmenlere ekolojik eğitim ve deneyim kazandırmayı amaçlıyor.

 

Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, projeye katkıda bulunan öğretmen ve idarecilere teşekkür ederek, başarılı çalışmalarının devamını diledi.

 

Haber Merkezi