Çanakkale’nin verimli tarım arazilerini Ekoturizm adı altında ranta çevrilmesine tepkiler devam ederken, bu çevre katliamına CHP ve AK Parti il teşkilatlarının destek verdiği konuşuluyor. İl başkanlarının meclis üyelerini dosyalara “evet” yönünde oy vermeleri için uyarıda bulunduğu konuşuluyor. Bu uyarıya CHP’nin bazı meclis üyelerinin karşı çıktığı da konuşuluyor. Rant ve dönen paralarla ilgili iddialar devam ederken, dosyalar bir bir meclisten geçiyor.

 

Çanakkale’nin en büyük kaynağı tarım ve hayvancılık oluşturuyor. Hayvacılığın da ana kaynağı tarımdan geliyor. Tarım,  Çanakkale’nin ana damarını oluşturuyor. Hayati değer taşıyan bu alan son yıllarda Ekoturizm’e kurban ediliyor. Meclise gelen dosyaların tamamına yakını geçti. Her bir dosya bir tarlanın villaya kurban edilmesi anlamına geliyor.

Bu acı duruma rağmen ekoturizm dosyaları bir bir meclisten geçiyor. Meclis başkanlığı ve çoğunluğu AK Parti’deyken de aynı CHP’deyken de. Meclis başkanlığı ve meclis çoğunluğu değişmesine rağmen dosyaların geçmesi değişmiyor. Bu sorun her geçen gün büyümeye devam ederken, vatandaşları tüm tepkisine rağmen il genel meclisi, verimli tarım arazilerinin ranta dönüşmesine izin veriyor

 

PARTİLER MECLİS ÜYELERİNİ EVET’E ZORLUYOR İDDİASI

Şimdiye kadar yüzlerce dosyanın meclisten geçmesini arkasında çok büyük bir güç olduğu belirtiliyor. Büyük paraların döndüğü belirtilen bu alanda dosyaların arkasında siyasi güç olduğu iddia ediliyor. İl başkanlıklarının meclis üyelerine dosyalara evet vermeleri konusunda yönlendirme yaptığı çok konuşuluyor. AK Parti’nin Çanakkale teşkilatının koşulsuz bu dosyalara destek verdiği biliniyor. Burada en çok eleştirilen ise CHP. Şimdiye kadar CHP çoğu zaman bu çevre katliamına karşı çıktı. Meclis çoğunluğunu ve il genel meclis başkanlığını elde eden CHP’nin artık bu dosyalara izin vermeyeceği beklenirken, tam tersine daha çok destek vermeye başladı. Buna bazı CHP’li meclis üyeleri karşı çıktı ve hatta meclise bile gitmediler. Sırf bu Ekoturizm dosyaları nedeniyle İl Genel CHP Grup Başkanvekili Güneş Pehlivan, görevinden istifa etti. Güneş ile beraber bazı meclis üyeleri de bu dosyalar karşı çıkıyor. Alınan bilgiye göre; çoğu dosyanın çıkması için CHP il teşkilatının meclis üyelerini evet vermeye yönlendirdiği ve grup kararı almaya çalıştığı ifade ediliyor.

 

BÜYÜK PARALAR DÖNÜYOR İDDİASI

 

İl genel meclis üyelerinin çoğunluğunun dosyaya EVET demesi durumunda tarım alanı ranta açılmış oluyor. Dosyanın geçtiği alana hemen lüks evler yapılıyor. Bu da arazinin değerini onlarca katına çıkarıyor. Rant bu kadar büyük olunca iddialar da peş peşe geliyor. Bazı il genel meclis üyelerinin kendisine bağladığı meclis üyeleri ile bu dosyaları meclisten geçirdiği konuşuluyor. Bunu da bazı emlakçılar ile işbirliği yaparak yaptığı çok konuşuluyor. O emlakçıların kim olduğu da piyasa çok biliniyormuş.

 

Mine Yel