Çanakkale’de 2024-2025 adli yılı açılışı, dün saat 1000’da Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk töreni ile gerçekleştirildi. Törende Çanakkale Baro Başkanı Av. Hande Keskin tarafından Atatürk büstüne çelenk sunuldu. Ardından törendeki avukatlar saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu.

 

 

Çanakkale Baro Başkanı Av. Hande Keskin, törende yaptığı konuşmada, “İsterdim ki yeni adli yılımızı, yargı sistemimizin ve avukatlık mesleğimizin sorunlarını dile getirmek zorunda kalarak değil, vatandaşlarımızın adaletin sağlanacağına güven duyabilecekleri bir hukuk sistemini hep birlikte inşa edebilmenin heyecanıyla karşılayalım. Çünkü biliyoruz ki, adalet; ekmek gibi, su gibi insanın temel ihtiyacı olup, dünyanın, ülkemizin, kurumların ve insanlığın ilerlemesi ancak adaletin tesis edilmesiyle mümkündür. Ülkemizde ise mesleğimizi icra ettiğimiz yargı sisteminde hukuka güven alarm vermektedir. Bu kapsamda en önemli hedefimiz; ülkemizde yargı bağımsızlığının ve tarafsızlığının tam anlamıyla sağlanması, savunmanın güçlendirilmesi ve hukukun üstünlüğünün içselleştirilmesi olmalıdır. Biliyoruz ki ‘Adalet Mülkün Temelidir’ yazılan her mahkeme salonu ile eşitliğin, hakkaniyetin, adaletin, bağımsız yargının ve insan onurunun öğretildiği her hukuk fakültesi salonu Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasıdır” dedi.

Çanakkale’de 2024-2025 adli yılı açılışı, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen bir çelenk töreni ile gerçekleştirildi. Törende, Atatürk büstüne çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

 

Tören, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

 

Atakan Alkış