1 Eylül itibariyle denizlerde sona eren av yasağı ile birlikte “Vira Bismillah” diyerek denizlere açılan balıkçılar elleri dolu döndü. Balık tezgahları dolup taştı. Birçok balık çeşidinin bulunduğu Çanakkale Balıkhanesi’nde özellikle palamut ve sardalya yüzleri güldürdü. Sardalyanın tam mevsimi olduğunu belirten balıkçılar, palamut fiyatlarının 250 liradan 150 liraya düştüğünü ve önümüzdeki günlerde fiyatların daha da düşmesini beklediklerini ifade ettiler.

 

“Bütün balıkların mevsimi başlamıştır“

Balıkhane esnafı Ali Dinç (Kayıkçı Balıkçılık), tüm balıkların mevsiminin başladığını belirterek bu sene palamutun bol olduğunu söyledi. Dinç,  “Av yasağı bitti bütün balıkların mevsimi başlamıştır. Palamut, tekir, levrek, çipura, mezgit, istavrit, karides… Bütün balıkların mevsimi başlamıştır hayırlı olsun herkese.  Palamutun fiyatı düştü. Hava şartları iyi olursa fiyatlar daha da düşer. Denizlerde şu an palamut bol görünüyor. İnşallah bolluk olur, vatandaş da yesin” dedi.

“Sardalyanın tam zamanı”

Şu anda palamut ve sardalyanın revaçta olduğunu belirten balıkhane esnafı Cemal Kartal (Kartal Balıkçılık) ise şunları söyledi; “Ek olarak istavrit, mezgit, karagöz, çipura geliyor. Çeşidimiz var. Fiyatlarda her gün değişiklik oluyor. Dün palamut 200-250 lira arası satılıyordu. Bugün 150 lira, inşallah önümüzdeki günlerde daha da düşmesini bekliyoruz. Şu anda bir numara sardalya. Omega-3 var. Sardalyanın tam yağlı zamanı. Palamutu da tavsiye ediyoruz” dedi.

 

Hasan Sami Er