Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, hem teorik bilgilerin anlatılacağı, hem de pratik atışların yapılabileceği salonda incelemelerde bulundu.
Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Erdem, Prof. Dr. Süha Özden, Prof. Dr. Mirza Tokpunar, Genel Sekreter Sami Yılmaz, Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Yücel, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit, Gökçeada Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Erkan Bil ve Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Sinan Karabulgu’nun da eşlik ettiği inceleme sırasında, Rektörlük Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Başkanı Okt. Deniz Ünver, “Okçuluk Salonu” ile ilgili şunları söyledi:
“Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’in talimatı ile ÇOMÜ içerisinde yaygınlaştırmayı amaçladığımız Geleneksel Osmanlı Okçuluğu ile ilgili ilk çalışmamız, Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının desteklediği Uluslararası “Öğrenciler Ecdadımızın Okunu Atıyor, Tarihimiz Kıtaları Aşıyor” isimli proje ile oldu. 102 uluslararası öğrencimize geleneksel Osmanlı Okçuluğunu öğrettik. Önümüzdeki eğitim öğretim döneminde fakülte ve yüksekokullarımızda Geleneksel Okçuluk Eğitimi dersini açmak için bölüm olarak çalışmalara başladık. Ayrıca, ÇOMÜ Spor Salonumuzun hemen yanında muhteşem bir açık hava okçuluk alanı yapılıyor.”
Geleneksel yay ve okların kullanımı ile ilgili bilgi alan Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ve beraberindeki heyet, pratik ok atışları yaptılar.

Ata Sporumuz Okçuluğu ÇOMÜ’de Yaşatmayı ve Yaymayı Hedefliyoruz
Ok atışları sırasında açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, üniversite içerisinde spor alanlarını çoğaltmaya çalıştıklarını vurgulayarak şunları söyledi:
“Üniversitemiz öğrencilerinin spor yapmasını çok istiyoruz. Gençlerimizin bilimin yanında, sporla da uğraşmaları en büyük arzularımızdan biridir. Modern spor dallarının yanı sıra, atalarımızdan miras kalan okçuluk sporunun da üniversitemiz içerisinde yapılabilmesi için, kapalı ve açık alanlar planlamaktayız. Bugün kapalı alanımız hazır ve projelerimiz devam ediyor. Çok yakında, açık okçuluk alanı da hazırlanacak. Önümüzdeki eğitim öğretim döneminde, tüm birimlerimizde seçmeli geleneksel okçuluk dersleri olabilir. Hedefimiz, ÇOMÜ’de unutulmaya yüz tutmuş, ancak son yıllarda ülkemizde hareketlilik kazanan ata sporumuz okçuluğu yaşatmak ve yaymaktır. Okçuluğu geliştirmek ile ilgili de ülkemizde bu alanda faaliyet gösteren kurum kuruluş, vakıflar ve derneklerimizle de projeler yapacağız.”
 


Kaynak: Haber Merkezi