Kentte büyük tartışmalara neden olan Dijital Gösterim Merkezi bulunduğu Hamidiye Tabyası’ndan kaldırıldı. 1yıldır içerisinde yaklaşık bin gösterim yapılan gösterim merkezi Doğu ve Güneydoğu illerine taşındığı belirtildi.

Kurulacağı yer nedeniyle tartışmalara neden olan Dijital gösterim merkezi geçtiğimiz yılın 15 Temmuz’undan bu yana Anadolu Hamidiye Tabyasında ziyaretçilerine ev sahipliği yaptı. Her ay farklı içeriklerle gösterim yapılan Dijital Gösterim Merkezi Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından oluşturuldu.

YERİ TARTIŞMA YARATMIŞTI
Hamidiye Tabyasında yer alan Dijital Gösterim merkezinin kuruluşu da olaylı olmuştu. 2020 yılının Haziran ayında başlayan gerginlik Tabya kurulana kadar devam etmişti. İskele meydanına kurulmak istenen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na ait Çadırın malzemelerini taşıyan TIR, İskele Meydanı’na getirilmişti. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve ekipleri bölgeye gelerek, izin alınmadığı gerekçesi ile malzemelerin indirilmesine izin vermeyince tartışma büyümüştü. Başkan Gökhan ile İletişim Başkanlığı Çanakkale Bölge Müdür Vekili Ali Güzel arasında kısa bir sözlü tartışma yaşandı. Gerginliğin arttığı sırada Muğla’ya tayini çıkan Çanakkale Valisi Orhan Tavlı telefonla Başkan Gökhan’ı arayarak görüştü. Görüşmenin ardından Platform, yıkılan Nedime Hanım Kız Meslek Lisesi’nin yerine kurulmasına karar verilince TIR alandan çıkartılarak gerginlik son bulmuştu. Son yapılan değişiklik ile çadır şeklindeki platform Hamidiye Tabyası’nda kurulmasına karar verildi.

Bölgeye getirilen malzemeler tabyanın ortasındaki meydanda kurulmaya başlandı.   Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından İskele Meydanı’nda kurulmak istenilen 9 metre uzunluğunda 875 metrekarelik tartışmaya neden olan Dijital Gösterim Merkezi Anadolu Hamidiye Tabyası’nın içine kurulmaya başlandı.

Dijital Gösterim Merkezi,  15 Temmuz’da açılarak Anadolu Hamidiye tabyası içinde Nisan ayına kadar ziyaretçilerine gösterim yaptı.  Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından pek çok ilde hizmet veren Dijital Gösterim Merkezleri her ay farklı programla ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. İletişim Başkanlığı, kamuoyunu bilgilendirme, farkındalık oluşturma ve milli birlik ve beraberliği diri tutma amacıyla teknolojinin tüm imkânlarından faydalanarak hazırlanan video ve belgesel çalışmalarını vatandaşlarla buluşturdu. Dijital ortamda 4 farklı salonda gösterimler yapıldı. Üç boyutlu hologram teknolojisinin kullanıldığı merkezde dijital gerçeklik videolarının yanı sıra video haritalama teknolojisi kullanılarak hazırlanan dijital sergiler, kamuoyunun dikkatine sunuldu. Bir yıl boyunca Çanakkale’deki Dijital gösterim merkezinde çeşitli gösterimler yapıldı.

ÇADIR KALDIRILDI
Kentte valilik ve belediye arasında gerginlik yaratan Dijital Gösterim merkezi tam kapanmanın akabinde Anadolu Hamidiye Tabyası’ndan İletişim Başkanlığı’nın aldığı karar doğrultusunda kaldırıldı. Temmuz 2020’den Nisan ayına kadar Hamidiye Tabyası içinde çeşit çeşit gösterimlerle ziyaretçilerini ağırlayan Dijital Gösterim merkezinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerine taşındığı öğrenildi. Dijital Gösterim merkezinde bugüne kadar toplamda bine yakın gösterim yapıldığı yetkililer tarafından paylaşıldı.

Bünyamin Nami Tonka