Çanakkale İl Müftülüğü tarafından organize edilen uğurlama töreninden sonra yakınları ile vedalaşan adaylar, Havalimanında uçağa binerek kutsal topraklara doğru yola çıktılar.
Hac ibadetini yerine getirmek üzere Çanakkale’den kutsal topraklara gitmek için yola çıkan hacı adayları için Çanakkale İl Müftülüğü uğurlama töreni gerçekleştirildi. Diyanet İşleri Başkalığı 2023 yılı Hac organizasyonu kapsamında kutsal topraklara giden 359 kişilik Çanakkale 1. Ve 2. Kafile içinilk olarak  Dumlupınar Camiinde mevlid programı ve  kuran-ı Kerim tilavetleri gerçekleştirildi.  Hacı adayları için uğurlama programı ise  Çanakkale Havalimanında gerçekleştirildi.
 Çanakkale havalimanında İl Müftülüğü tarafından organize edilen 2023 yılı hacı adayları uğurlama törenine, Vali İlhami Aktaş, İl Müftü yardımcısı Mehmet Ali Bal, Müftülük personeli, hacı adayları ve yakınları katıldı.  Kur’an-ı Kerim, tekbir, telbiye ve ilahilerin okunduğu uğurlama programlarında bir konuşma yapan  İl Müftüsü Şükrü Kabukçu “Şehitler diyarından kutsal topraklara, Allahın evine misafir olmak üzere yola çıkıyorsunuz. Rabbim salimen gidip gelebilmeyi nasip eylesin. Haccınız şimdiden mebrur olsun. Dualarınıza  bizleri de katmayı unutmayın” dedi.
Vali İlhami Aktaş ise yaptığı açıklamada “Allah, hacılarımızın ibadetini kabul etsin; sağlık, huzur ve güven içinde bir hac nasip etsin. Hac vazifesini sağlık sıhhat içerisinde tamamlamalarını temenni   ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından  İl Müftüsü Şükrü Kabukçu dua yaptı. Duaların ardından Hacı Adayları aileleri ve yakınları ile helalleşerek veda etti.  Adaylar  uçak ile kutsal topraklara gitmek üzere yola çıktı. İlk olarak Mekke'ye gidecek olan hacı adayları ibadetlerini tamamladıkları  17 Temmuz  Pazartesi günü Medine’den  Çanakkale’ye uçak ile dönüş yapacaklar.
 
Sedat Uz