Seçimlerin adaylık süreci ile beraber AK Parti Çanakkale il ve merkez ilçe teşkilatı adeta siyasetten koptu. Parti içi kutuplaşmalara yoğunlaşan teşkilatlar, kentin sorunlarını bir kenara bıraktı. Son olarak bayramda Güzelyalı ve Dardanos bölgesinde yaşanan su kesintileri ile bile ilgilenmedi. Vatandaşlar sorunlar yaşarken, teşkilatlar başka konulara yoğunlaştı.
 
Çanakkale aynı zamanda tatil bölgesi. Özellikle bu mevsimlerde kentin nüfusu kat kat artıyor. Güzelyalı ve Dardanos bölgesi, hem buradaki tatil sitelerinde kalanların gelmesi hem de dışarından gelen günübirlik tatilcilerle en yoğun dönemini yaşıyor. Burada bu mevsimde yaşanan bir sıkıntı büyük sorunları da beraberinden getiriyor.
En son sorun ise bayram tatilinde yaşandı. Dardanos ve Güzelyalı’ya su sağlayan ana boruda patlak meydana geldi. Suların kesilmesi ile şok yaşayan vatandaşlar, uzun süre sıkıntının gidermesini bekledi. Yoğun çalışma sonucu akşam saatlerinde su verildi. Vatandaşlar tam rahat nefes alırken, sular bir kez daha kesildi. Ve vatandaşların bayram tatili adeta zehir odu. Bu konuda vatandaşlar yerel Çanakkale yerel yönetiminde muhalif durumda bulunan AK Parti İl Başkanlığı ve merkez ilçe başkanlığına ulaşmaya çalıştı ve yardım istedi. Vatandaşlar ne il teşkilatında ne de merkez ilçe teşkilatlarında konuyla ilgilen olmadığını belirtti.

YEREL SEÇİMLERE KÖTÜ YANSIR
AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı ve Merkez İlçe Teşkilatı’nın siyasetten kopma süreci seçimlerin milletvekili adaylık sürecinde başladı. Milletvekili adaylığının beli olması ile beraber hem il başkanlığında hem de merkez ilçe başkanlığında bir sessizlik hakim oldu. Bu da seçim çalışmalarına yansıdı. Seçimden sonra da parti teşkilatlarında bir iç çalışma başladı. Dışarı yansımasa da il ve merkez ilçe teşkilatlarında bir huzursuzluk yaşanıyor. Bu sorunlar da partinin çalışmalarında da görülüyor. İl ve merkez ilçe teşkilatları kentin sorunları ile ilgilenmek yerine parti içindeki kavga ve ayrışmalara daha çok vakit harcadığı belirtiliyor. Bu sorun da AK Parti’ye zarar verdiği bunun yerel seçimlere de yansıyacağı ifade ediliyor.

Mine Yel