Seçimlerden sonra partililere konuşan AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider’in “Biri kalkmış, seçime iki gün kala anket sonuçlarını almış, telefon ediyor; ‘Bir şey lazım mı, bir ihtiyaç var mı?’ diye soruyor. Hadi oradan hadi oradan. Kimse numara yapmasın bizim numaraya karnımız tok” açıklaması bir kez daha gündeme geldi. Gider’i arayanın kim olduğu merak ediliyor.
Geçen seçimde Türkiye adeta ikiye bölündü. Hemen herkes kendine pozisyon belirledi. Özellikle iş insanları ise uzun süre sessiz kalarak kazananın kim olduğunu bekledi. Kazanma ihtimali olanın yanında yer alanlar gibi, seçimden sonra hemen saf değiştirenler de oldu.
Cumhurbaşkanlığı seçimi ardından, Biga başta, Çanakkale’nin ilçelerinde konuşan Milletvekili Ayhan Gider, o dönem yaptığı açıklama bir kez daha gündeme geldi. Sosyal medyaya yüklenen görüntülerde, AK Parti'den milletvekili seçilen Ayhan Gider' in, seçim bölgesi Biga' da dahil, Lapseki'den başlayıp ziyaret ettiği ilçelerde, ikinci turda kazanılan Cumhurbaşkanlığı Seçimi Zaferi sonrası yaptığı açıklamalar önemli konulara değiniyor. Gider’in, Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası, ilçe ziyaretlerinde yaptğı teşekkür konuşmasının bir bölümünde yaşananları da aktararak, “Yarın öbür gün o zengin sofralarından biri çıkar da, bu zafer ortak olmaya kalkarsa, ‘ben etmem siz de etmeyin’, çünkü biz meydanlarda koştururken onların hiç biri yoktu. Bizim gönlümüz sizde. Sizin gönlünüz bizde olsun” dedi.  
“Bizde kimse vekil olmayı, bakan olmayı değil, Memleketin daha da gelişmesini, büyümesini, kendi başına yetmesini bekliyor şeklinde sözler ile vatandaşlara seslenen AK Pati Milletvekili Gider, ”Bizim sevdamız, sizin makamınız ile ölçülmez.” diyen Gider, Biga’ da, seçmene yaptığı teşekkür konuşmasında; “Bu seçimin galibi, sizlersiniz. 45 gündür meydanlardayız, köy köy geziyoruz. Yarın birileri gelecek. Koca koca adamlar gelecek, ‘seçimde beraberdik’ diyecek. Hadi canım, hadi canım..  Biri, seçime iki gün kala anket sonuçlarını almış seçime bir gün kala telefon ediyor: ‘Bir şey lazım mı, bir ihtiyaç var mı?’ diye soruyor. Hadi oradan hadi oradan. Kimse numara yapmasın, bizim numaraya karnımız tok.” demişti.

TELEFON EDEN KİM?
O gün bu konuşmayı yapan ve daha sonra da dile getiren Gider’e telefon açanın kim olduğu merak ediliyor. Anket sonuçlarına göre saf değiştiren kişinin bir iş insan olduğu ifade ediliyor. Bazı iş adamlarının da seçimden sonra aynı tavır içine girdi de belirtiliyor. Kazanın yanında yer alma davranışına ayrıca bazı bürokratlarında dahil odluğu konuşuluyor.
Mehmet Güler