Seçimden sonra CHP'de değişim hareketi başlatan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ekibi ile yaptığı çevrim içi değişim toplantısının bir kısmı sosyal medyaya sızdı. Sızıntıdan sonra yer yerinde oynarken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun  daha önce yardımcılığını da yapan eski Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’in de olduğu ortaya çıktı.
Geçen gelen seçimde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir kez daha kazanınca gözler hemen CHP’ye çevrildi. CHP’de değişim beklenirken Kılıçdaroğlu, görevinin başında kalma kararı aldı. Bu karardan sonra CHP’de değişim sesleri de geldi. Türkiye genelinde CHP’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu öncülüğünde değişim isteyen ile istemeyen grup ortaya çıktı. Bu gruplaşmalar kapalı kapılar ardından konuşuluyordu ama net bir tavır şimdiye kadar otaya konulmadı.
Dün sosyal medyada İmamoğlu başkanlığında böyle bir çalışmanın olduğu video görüntüsü sızdırıldı. Gündeme bomba gibi düşen görüntülerle ilgili açıklama yapan İmamoğlu, "Partimin mevzuları partililerle konuşulur. Partinin yöneticileriyle konuşulur, parti meclisi üyeleriyle konuşuluyor, partinin eski yeni milletvekilleriyle konuşulur. İlçe başkanlarıyla, il başkanlarıyla konuşulur. Dolayısıyla bundan daha doğal bir şey yoktur. Bizim bu ve benzeri belki 200'e yakın toplantımız olmuştur diyebilirim seçimden bu yana. Bunlar devam edecektir, devam ediyor, gizli bir tarafı yok. Yarın da toplantımız var. Bugün bile buna benzer toplantılarımız var. Hiçbir gizli tarafı yok. Konuşulan mevzular partinin konularıdır. Bunlarla ilgili hiçbir kelimesini sizin huzurunuzda konuşmayacağım. O masalarda konuşmaya devam edeceğim. Onu araştıracağız, bakacağız, ne olmuş, nasıl olmuş… Bunu seven kimler var. Partinin içinden mi var, dışından mı var. Ona da bakacağız ama biz partimizle ilgili mevzuları partimizin yetkilileriyle çekinmeden, açık ve seçik kalbimizde ne varsa bir arada bir aile meselesi gibi konuşuyoruz, konuşmaya devam edeceğiz. Oradan sağlıklı kararlar çıkması için de yapılan her işlemi takip edeceğiz" ifadelerini kullandı.

ERKEK DE YER ALMIŞ
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'nin yeni-eski kurmaylarının toplantıda olduğu görülüyor. Sızdırılan videoda yKılıçdaroğlu'nun seçim öncesi A takımından birçok isim de o toplantıda yer almış. Katılanlar arasında Engin Altay, Onursal Adıgüzel, Bülent Tezcan, Muharrem Erkek'in toplantıda oldukları da görüldü. Bunların yanında CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve CHP Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın'ın da o toplantı yer almış.
DEĞEĞİŞİM SAVAŞI ÇANAKKALE DE DELEGE SEÇİMLERİ İLE BAŞLADI
 
CHP Çanakkale teşkilatında il, merkez ilçe başkanlıkları hep çekişmeli geçiyor. Merkez ilçe seçimi öncesi yapılan delege seçimlerinde adeta savaş yaşanıyor. Savaşın bir tarafından CHP’li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve ekibi, diğer tarafında ise Gökhan’ın milletvekilliğine getirdiği CHP Çanakkale eski milletvekili ve eski genel başkan yardımcısı Muharrem Erkek ve ekibi bulunuyor.
 
CHP için hep kullanılan “CHP seçimlere değil kongrelere çalışır” sözü Çanakkale için de geçerli. Kongreler her zaman Çanakkale’de seçimlerin önüne geçiyor. Yıllardır özellikle il başkanlığı ve merkez ilçe başkanlığı kongreleri hep çekişmeli geçiyor. Kongre takvimi açıklanan CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanlığı kongresi öncesi yapılan delege seçimi savaşı yaşanıyor.
İmamoğlu’nun yaptığı toplantının sızan görüntülerinde yer aldığı iddia edilen Muharrem Erkek, ekibi Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan ve eski milletvekili Serdar Soydan Beyaz listeyi destekliyor. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve ekibi ise Mavi liste ile delege yarışını sürdürüyor. Çanakkale’de adeta liste savaşı yaşanıyor. Bu görüntülerin çıkması ile beraber liste savaşının nasıl etkileneceği ise merak ediliyor.
Öte yandan, dün Cevatpaşa Mah.- Türkan Saylan Kültür merkezinde delege seçimleri yapıldı. 21 Temmuz 2023 Cuma Esenler Mah. - Esenpark çay bahçesi 23 Temmuz 2023 Pazar - Kemalpaşa Mah. Namık Kemal Mah. Fevzipaşa mah.    -   İlçe Başkanlığı binası
24 Temmuz 2023 Pazartesi İsmetpaşa Mah - Çataltepeliler dernek lokali
25 Temmuz 2023 Salı - Barbaros Mah. - Belediye çalışanları sosyal tesisleri  ( Asil )
Tüm seçimler 10:00 - 17:00 saatleri arasında yapılacaktır.
 
Mehmet Güler