Tartışmalı ve çekişmeli başlayan delege seçimlerin ardından CHP Merkez İlçe Kongresi bugün Çanakkale Belediyesi’nde yapılacak. İlk adaylığını açıklayan Evren Kızoğlu adaylıktan çekildiğini söyledi. Şuanda tek aday İbrahim Can Ergun. Ergun’un karşısına kongre saatinde başka bir adayın çıkacağı da konuşuluyor.

CHP’nin seçimler değil kongre partisi olduğu hep konuşuluyor. Bu yakıştırmanın nedeni ise CHP’nin seçimlerden daha çok kongrelere çalışması. Bu yakıştırmanın en bariz örneği de Çanakkale’deki tüm kongrelerde görülüyor. Hem il hem de merkez ilçe kongresi çok çekişmeli geçiyor. Çekişme delege seçimlerinde başladı. Delege seçimlerinden önce Cevatpaşa Mahallesi Muhtarı Evren Kızoğlu, CHP Merkez İlçe Başkan adaylığını açıklamıştı. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın desteklediği ifade edilen Kızoğlu’nun desteklediği ‘mavi liste’  delege seçimlerini kaybetti. Muhtar olduğu mahallede bile delege seçimini kaybeden Kızoğlu, adaylıktan çekildiğini söyledi.
 
 
BEYAZ LİSTENİN ADAYI İBRAHİM CAN ERGUN
Mavi listenin adayı Kızoğlu adaylıktan çekilirken, CHP eski genel başkan yardımcısı ve eski Çanakkale milletvekili Muharrem Erkek’in başını çektiği gurubun ‘beyaz liste’ yi desteklediği biliniyor. Beyaz lisenin adayı ise İbrahim Can Ergun. Harita Mühendisi olan Ergun’un eşi ise Çanakkale Belediyesi Sosyal Destek Müdürü. Bu durumda ilginç bir ayrıntıyı ortaya koyuyor. Ergün, 7 Ağustos’ta adaylığını açıkladığı basın toplantısında, Muharrem Erkek, Serdar Soydan, İl Başkanı Doğan Ateş, milletvekili İsmet Güneşhan, Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte, Kepez Belde Bşk. Vekili Yaşar Ünal, Belediye Grup Başkanvekili Erdal Gezen, İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Güneş Pehlivan, geçmiş dönem milletvekili Ahmet Küçük yer katılmıştı. 
 
SÜRPRİZ ADAY KONUŞULUYOR
Kızoğlu’nun adaylıktan çekilmesinin ardından mavi listenin adayının çıkıp çıkmayacağı konuşulmuştu. Kulislerde mavi listenin adayının kongre saatinde ortaya çıkacağı konuşuluyor. Bu ismin de tahmin edildiği ve kapalı kapılar ardından çalıştığı ifade ediliyor. Yıpranmamak için şimdiye kadar adaylığını açıklamadığı da konuşuluyor. Bu sorunun cevabı da konre saatinde belli olacak.

KONGRE BELEDİYE BİNASINDA
Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Merkez İlçe Kongresi, bugün saat: 10:00’da Çanakkale Belediyesi Konferans Salonunda yapılacak. Kongrenin belediye binasında olması da konuşulan konular arasında. Merkez ilçe başkanının kim olacağı ise kongrede netlik kazanacak.
 
Mehmet Güler