Yerel seçimlere doğru hızla yaklaşılırken makamlara talip olanlar da bir bir ortay acıkıyor. Son yıllarda daha çok adaylar genel merkez tarafından seçiliyor. Genel merkezde adamı olan direk aday oluyor. Bu da parti üyelerini rahatsız ediyor.
Bayramiç bu sorunu ortadan kaldırmak için örnek teşkil edecek bir adım attı. CHP Bayramiç İlçe Teşkilatı yerel seçimler öncesi üye bazında ön seçime gitti. Belediye başkanı ve il genel meclisi üyesi adaylarının belirlemek için sandık kurdu. Üyeler seçime büyük bir katılım gösterdi. Bin 100 üyenin 930’unun sandık başına gitti.

BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLARAK ATILGAN ÇIKTI
CHP’li Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, bir süre önce yaptığı açıklama ile tekrar aday olmayacağını açıklamıştı. Bayramiç’te CHP belediye başkan adaylığı için ön seçim yaptı. Cem Atılgan 303 oyla birinci, Özkan Balcı 228 oyla ikinci, Metin Akıncı 50 oyla üçüncü ve Kazım Topaloğlu 22 oyla son sırada kaldı. Bu oylamaya göre aday gösterilmesi durumunda CHP’nin önümüzdeki yerel seçimde Bayramiç Belediye Başkan Adayı Cem Atılgan olacak.

GÖĞÜSGEREN İL GENEL MECLİSİ İÇİN BİRİNCİ SIRADA ÇIKTI
Bayramiç CHP, il genel meclisi üyeliği için de bir sandık kurdu. İl genel meclisi eski başkanı ve mevcut Bayramiç İl Genel Meclis Üyesi Sadık Göğüsgeren sandıkta birinci çıktı.  Göğüsgeren, 534 oy alarak birinci oldu. 416 oy alan Ceyhan Göçgen ikinci, 276 oy alan Yusuf Akgün üçüncü ve 176 oy alan İbrahim Güneş dördüncü sırada çıktı.

BUNDAN SONRA NE OLACAK
Bu ön seçim Bayramiç CHP’nin aldığı bir karar. Bu çıkan adayların kesin göstereceği anlamına gelmiyor. Fakat üyeler bu kararı verdiği için yetkili organlar üyelerin kararının dışına çıkamayacağı belirtiliyor. Parti sandıktan çıkanların yerine başka isimleri de aday gösterebiliyor. Bayramiç CHP’nin bu yaptığı çalışma ise tüm partilere örnek gösteriliyor. Partinin üst düzey organlarının değil, üyelerin kararının belirleyici olması isteniyor.
 
Mehmet Güler