Siyasi partiler, teşkilatlar, dernekler, siyasetçiler, milletvekilleri ve iş insanlarının oluşturduğu gücün desteklediği adaya karşı ezici bir çoğunlukla yeniden ÇTSO Başkanı seçilen Selçuk Semizoğlu mu?
Üç dönem kuralına takılan ve genel seçimde milletvekili adayı gösterilemeyen, daha sonra İçişleri Bakan Yardımcısı olarak atanan Bülent Turan mı?
İkinci kez milletvekili adayı gösterilen fakat seçilemeyince bir daha aday gösterilmeyen, geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Troya Kültür Yolu Festivali’ndeki konserlerde sahneye çıkarak çektiği selfie fotoğrafını sosyal medya hesabında 100 bin kişiyi arkasına aldığını iddia eden Alan Başkanı İsmail Kaşdemir mi?
Yıllardır AK Parti İl Başkanlığı yapan, istediği halde geçen genel seçimlerden milletvekili adayı gösterilemeyen, geçen genel seçimlerde bir milletvekilini İYİ Parti’ye kaptırdığı için çok eleştirilen AK Parti İl Başkanı Naim Makas mı?
 
Genel seçimler sonuçları halen tartışmaya devam ederken, tüm siyaseti partiler hızla yaklaşan yerel seçimlere hazırlık yapıyor. Türkiye genelinde olduğu gibi Çanakkale’de de belediye başkan adayları bir bir kendini göstermeye başladı. Çanakkale’de CHP yıllardır belediye başkanlığını kimseye kaptırmasa da karşısındaki en güçlü rakip her zaman AK Parti’den çıkıyor. Bu yüzden CHP’nin adayı kadar AK Parti’nin Çanakkale Belediye Başkan adayı da büyük önem taşıyor.
Şimdi siyasi kulislerde “CHP’nin adayı kim olacak” sorusundan sonra “AK Parti’nin adayı kim olacak” sorusu geliyor. Önümüzdeki yerel seçimlerde AK Parti’nin adayının kim olacağı ile ilgili kulislerde birçok isim geçiyor. İşte ismi AK Parti Belediye Başkanlığı için ismi geçenler;
 
ÇTSO BAŞKANI SELÇUK SEMİZOĞLU
Daha önce siyasette hiç ismi geçmeyen Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ÇTSO Başkan Selçuk Semizoğlu’nun ismi son zamanlarda kulislerde en çok konuşulan isim olmaya başladı. Semizoğlu’nun isminin en fazla dillendirilmesinin nedenlerinden biri son ÇTSO kongresinde elde ettiği başarı oldu.
Bazı partiler, siyasetçiler, milletvekilleri, iş insanları bir araya gelerek Semizoğlu’yu devirme planı yaptı. Onun karşısına da Ticaret Borsası Eski Başkanı Kaya Üzen’i gösterdi. Çekişmeli geçen kongrede Semizoğlu 21 komitenin 18’ini kazanarak ezici bir oy aldı. Rakibi Kaya Üzen ise sadece 3 komite kazandı. Bu seçimle tekrar ÇTSO Başkanı seçilen Semizoğlu, seçimden önce de sonrasında da cesur açıklamalar yaptı ve büyük ilgi gördü. Bu başarı ve devamında yapılan açıklamalar Semizoğlu’yu adaylık potasına yanaştırdı. Şimdi AK Parti Çanakkale Belediye Başkan adaylığı için ismi en çok konuşulanların başında Semizoğlu geliyor.

İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI BÜLENT TURAN
Bülent Turan, 3 dönem Çanakkale Milletvekilliği yaptı. Aynı zamanda TBMM’de AK Parti Grup Başkanvekili de oldu. Geçen genel seçimlerde tekrar milletvekili adayı olup olmayacağı konuşulurken, 3 dönem kuralına takılarak aday gösterilmedi. Genel seçimlerden sonra Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İçişleri Bakan Yardımcısı olarak atandı. Milletvekilliği sona ermesine rağmen Çanakkale’den bağını koparmayan Turan’ın önümüzdeki yerel seçimlerde AK Parti Çanakkale Belediye Başkan adayı olmak istediği konuşuluyor. Daha önce de Mehmet Daniş ve Ayhan Gider aday olmuştu. Bu dönem de Turan’ın aday olmak istediği gelen bilgiler arasında.
 
AK PARTİ İL BAŞKANI NAİM MAKAS
AK Parti’de Naim Makas ismi bir anda il başkanı olarak atanması ile duyulmaya başlandı. 2019 yılında il başkanı olarak atanan Makas, 2021 yılında yapılan kongrede il başkanı olarak seçildi. Geçen genel seçimlerde AK Parti’nin bir milletvekilini İYİ Parti’ye kaptırması ile Naim Makas ismi tartışılmaya başlandı. Bu yüzden gelecek kongrede AK Parti il başkanı olarak tekrar gösterilmeyeceği konuşuluyor. Geçen genel seçimlerde milletvekili adayı gösterilmeyen Naim Makas’ın önümüzdeki yerel seçimlerde partisinin Çanakkale Belediye Başkan Adayı olmak istediği yönünde söylentiler yayılıyor.
 
ALAN BAŞKANI İSMAİL KAŞDEMİR
Avukat olan İsmail Kaşdemir, 2011 yılında yapılan genel seçimlerde 24. Dönem Çanakkale Milletvekili olarak seçildi. 7 Haziran 2015’te 2'nci sıradan aday gösterilmesine rağmen yeniden milletvekili seçilemeyen eski vekil avukat İsmail Kaşdemir'in yerine 1 Kasım seçimleri için ikinci sırada Ayhan Gider yer aldı ve bu sefer Gider milletvekili seçildi. Milletvekilliği sona eren Kaşdemir,  daha sonra Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı görevine getirildi. Kaşdemir, geçen genel seçimlerde de tekrar milletvekili adayı olmak istediği konuşulmuştu fakat aday gösterilmedi. Kaşdemir, son olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Troya Kültür Yolu Festivali’nden kendini göstermeye başladı. Tabyada düzenlenen konserlerde sahneye çıkarak seyircilerle çektiği selfie fotoğrafını sosyal medya hesabında “Bu akşam, 100 bin kişi Hamidiye Tabyalarında buluştu, iyi ki varsınız” notu ile paylaşması çok konuşulmuştu. Kaşdemir’in bu çıkışlarının belediye başkan adayı olmak istediği olarak yorumlandı. Tabyada 100 bin kişi topladığını iddia eden Kaşdemir’in adaylık için kulis yaptığı da gelen bilgiler arasında.
 
Mehmet Güler