Yerel seçim hazırlıkları devam ederken İYİ Parti Çanakkale teşkilatlarında bir belirsizlik hakim. Milletvekili Rıdvan Uz ve İl başkanlığının, merkez ilçe başkanlığı arasındaki sorun devam ettiği için belediye başkan aday adayları da kendini belli etmiyor. Bu belirsizliğin ortadan kalkması için İYİ Parti Çanakkale Merkez İlçe Teşkilatı’nın görevden alınacağı konuşuluyor.
 
Genel seçimi geride bırakan partiler, gelecek yıl yapılacak olan yerel seçimlere hazırlanıyor. Çanakkale’de de partilerin belediye başkan aday adayları yavaş yavaş kendini belli ediyor ve çalışmalar da yapıyor.  Yerel seçim çalışmalarının hızlandığı, aday adayların yavaş yavaş belli olduğu bu dönemde İYİ Parti Çanakkale teşkilatında tam bir belirsizlik hakim.
Belirsizliğin en büyük nedeni,  Milletvekili Rıdvan Uz ve Uz’un ekibinden olan İYİ Parti İl Başkanlığı’nın merkez ilçe teşkilatı ile anlaşmaması. Bilindiği üzere İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, partinin Çanakkale’deki en büyük gücü konumunda. Rıdvan Uz, il başkanlığı ile tam bir uyum içinde çalışırken, merkez ilçe teşkilatı ile yıldızları bir turlu barışmadı. Genel seçimlerden önce de araları bozuk olan Uz ve Merkez İlçe Başkanı Necati Gapran, geçen genel seçimlerde Uz’un milletvekilliğini kazanmasına rağmen sorun çözülmedi. Gapran, ne il teşkilatı ne de Milletvekili Uz ile tam bir uyum içinde çalışmıyor. Bu sorun nedeniyle Uz’un genel merkezde devreye girerek merkez ilçe teşkilatını görevden alacağı uzun süredir konuşuluyor. Bu yöndeki söylentiler de güçlenmeye başlandı. Gapran’ın görevden alınıp alınmayacağı merak ediliyor. Gapran’ın görevden alınması durumunda yerine Rıdvan Uz’un ekibinden olduğu belirtilen Hasan Alper Akkoca’nın atanacağı belirtiliyor.

BELİRSİZLİK ADAY ADAYLARI ETKİLİYOR
İYİ Parti Çanakkale teşkilatında yaşanan bu belirsizlik, partide belediye başkan aday adayı olmak isteyenleri de olumsuz etkiliyor. Yerel seçimlere hızla yaklaşılırken İYİ Parti’nin Çanakkale Belediye Başkan adayı olmak isteyenlerin de olduğu biliniyor. Bu aday adayların teşkilattaki kavga nedeniyle ortaya çıkmadığı konuşuluyor. Aday adaylığını açıklayacak kişinin ya il teşkilatı ya da merkez ilçe teşkilatının karşı çıkacağı bu yüzden kısa sürede yıpranacağı için net bir tavır sergilenmediği ifade ediliyor.
 
Mehmet Güler