CHP’nin Çanakkale Belediye Başkan adaylığı için son yılların en çekişmeli dönemi yaşanıyor. Aday olmak isteyenler Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etmeye devam ediyor. Adaylıkta ismi geçenler birer kez, CHP Çanakkale eski Milletvekili Muharrem Erkek ise Kılıçdaroğlu’yu bir ayda ikinci kez ziyaret etmesi dikkat çekti.
 
Bir yandan genel seçimden yaşanan büyük yenilginin muhalefet partileri üzerindeki yıkımı devam ederken, diğer yandan partilerde yerel seçimlerde belediye başkan adaylığı için büyük bir çalışma, çekişme ve operasyonlar devam ediyor. Genel seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yu devirme planı yapanlar, bunu başaramayınca bu sefer belediye başkan adaylığı için çalışıyor. Kılıçdaroğlu’yu devirmek isteyen ve grubunun içinde bulunan eski vekil Erkek, Çanakkale Belediye Başkan adayı olmak için bir andan strateji değişikliğine gitti. Yıllardır yardımcılığını yaptığı Kılıçdaroğlu’yu genel seçimlerden sonra ilk ziyaret eden o oldu. 
 
İLK ERKEK ZİYARET ETTİ
Çanakkale Belediyesi için ismi ön planda olan iki isim var. Biri Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, diğeri ise Başkan Gökhan’ın eski adamı şimdi karşısında yer alan Muharrem Erkek. Genel seçimlerden önce Erkek’in ismi bakanlık için açıklanmıştı ve bu yüzden milletvekili adayı da olmadı. Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu seçimi kaybedince Erkek milletvekili olmadığı gibi genel başkan yardımcılığından da oldu. Ortada kalan Erkek bu sefer gözünü Çanakkale Belediye Bakan Adaylığı’na çevirdi.
Kılıçdaroğlu karşısında oluşan yenilikçi kanadın içinde de yer aldığı sızan görüntülerde görülen Erkek, uzun bir aradan sonra bu ay Kılıçdaroğlu’yu makamında ziyaret etti. Erkek’in ziyarette Kıllıçdaroğlu’na belediye başkan adaylığı isteğini ilettiği gelen bilgiler arasında.

SONRA MUTLUAY ZİYARET ETTİ
Erkek’in Kılıçdaroğlu’yu ziyaret etmesinin hemen ardından son zamanlarda belediye başkan adaylığı için ismi geçen Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay oldu. 19 Eylül tarihinde Kılıçdaroğlu ile çekilen fotoğrafı sosyal medya hesabında, şu bilgilerle paylaştı; “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu, İl Başkanımız Sayın Doğan Ateş'le birlikte CHP Genel Merkezindeki makamında ziyaret ettik. Cumhuriyetimizin kurucu partisi ve kadroları olarak kurucu değerlerimize, çağdaş, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti' ne sonuna kadar sahip çıkacağız.”
Bilindiği gibi kulislerde sıkça dolan bilgilere göre; Ülgür Gökhan’ın kendisinden sonra belediye başkan olarak yardımcısı Mutluay’ı istediği ve son zamanlarda ön plana çıkarttığı konuşuluyor.

SONRA GÖKHAN ZİYARET ETTİ
Aday olup olmayacağı halen netlik kazanmayan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da Kılıçdaroğlu’yu ziyaret etti. Mutluay’dan sonra ziyaretini açıklayan Başkan Gökhan’ın bu ziyaretle ilgili çekilen fotoğrafları sosyal medya hesabında, “9 Eylül 2023' de 100 yaşına giren Cumhuriyetle yaşıt partimizi ve Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ederek tebriklerimi sundum. Bu vesileyle yerelde ve genelde siyasi gelişmeleri de değerlendirme fırsatı bulduk, alakası için çok teşekkür ederim.” notu ile paylaştı. Bu paylaşım bir andan Çanakkale kulislerini hareketlendirdi.
 
KILIÇDAROĞLU’YU İKİNCİ KEZ ZİYARET ETTİ
Bir andan kulisler hareketlenmeye başlayınca Başkan Gökhan’ın ziyaretinden bir hafta sonra Muharrem Erkek ve CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan ile beraber HP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yu bir kez daha ziyaret etti. Bir ay içinde Kılıçdaroğlu’yu ziyaret etmesi dikkat çekerken, gelecek yıl Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler öncesi peş peşe Ankara’da CHP Genel Merkez’de Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile yapılan bu görüşmelerin adaylıkları nasıl etkileyeceği merak ediliyor. Bu görüşmelerin aday belirleyene kadar devam edeceği de konuşuluyor. 
 
Mehmet Güler