Yıllardır Çanakkale’yi CHP’li başkanlar yönetiyor. Son 20 yıldan fazladır da Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, koltuğu kimseye kaptırmadı. Her dönem aday olmayacağı konuşulurken Gökhan tekrar tekrar aday oldu ve kazandı.

Gelecek yıl yapılacak yerel seçimlere hızla yaklaşılırken, Çanakkale Belediyesi için en hareketli parti CHP. CHP’de şimdiye kadar Av. Mehmet Öngen, Çanakkale Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Erdal Gezen ve son olarak aday olduğunu açıklayan ise CHP eski Genel Başkan Yardımcısı ve önceki dönem Milletvekili Muharrem Erkek.

BAŞKAN GÖKHAN ADAY OLACAK MI?

Çalışmalarını yavaş yavaş yürüten aday adayların gözü kulağı Başkan Gökhan’da. 2002 yılından beri Çanakkale Belediyesi’ni yöneten Başkan Gökhan’ın aday olup olmayacağı bilinmiyor. Kulislerde aday olmayacağı yönünde iddialar dolaşırken, Gökhan bu yönde bir açıklama yapmadı. Bu durumda iki senaryo dolaşıyor. Birinci senaryo Başkan Gökhan’ın aday olacağı, ikinci senaryo ise Başkan Gökhan’ın aday olmayacağı ve belirleyeceği bir kişiyi destekleyeceği yönünde. Destekleyeceği kişinin de yardımcısı İrfan Mutluay’ın olduğu konuşuluyor. Seçim süreci yaklaşırken kulisler de hareketlendi. Kısa süre sonra bunların da netlik kazanacağı tahmin ediliyor.

ERKEK İKİ SEFER BAŞKAN ÖZGÜR ÖZEL’İ ZİYARET ETTİ

En son adaylığını açıklayan ise Erkek oldu. Başkan Gökhan’ın desteği ile siyasete giren ve ardından milletvekili seçilen Erkek, genel başkan yardımcısı olduktan sonra Başkan Gökhan’ın Çanakkale’deki etkisini azaltmak istedi. Bunun üzerine Başkan Gökhan ile Erkek arası açıldı. İkili arsında güç savaşı uzun zamandır devam ediyor. Geçen genel seçimde milletvekilliği sona eren Erkek’in ismi belediye başkanlığı için geçiyordu. Kulislerde dolaşan bu iddia doğru çıktı ve Erkek, aday olacağını açıkladı. Aday adayı Erkek, CHP Genel Merkezi’nde yaşanan değişimle beraber iki sefer yeni genel başkan Özgür Özel’i ziyaret etti. İlk olarak otomobilde birlikte yolculuk yaparken çekilen fotoğrafı paylaştı, önceki gün de Ankara’da genel merkezde ziyaret etti. Ziyarette Çanakkale’den götürdüğü Truva atını hediye eden Erkek, birlikte çektirdiği fotoğrafı sosyal medya hesabında, “Genel Başkanımız Sayın @eczozgurozel’i ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerimi ilettim. Çanakkale’yi konuştuk. Tüm hemşehrilerimize selamları var.” notu ile paylaştı.

TEMAYÜL YOKLAMASI MI OLACAK?

CHP’deki adayların kaderini ise genel merkezin alacağı karara bağlı. Yeni seçilen genel başkan Özel, şimdiden adaylar için açıklamalar yaptı. Teşkilatın kararlarının önemli olduğunu belirten Özel, adayları teşkilatlara soracağını vurguladı. Bu durumda Çanakkale’de Ülgür Gökhan’ın üye bazında ön seçim istediği biliniyor. Böyle bir karar alınması durumunda Gökhan’ın aday olabileceği de konuşuluyor. CHP genel merkezi sadece ön seçim değil aynı zamanda anketler de yapacak. Hem ön seçim hem de anket sonuçlarına göre adayın belirleneceği ifade ediliyor.

 

Mehmet Güler