Türkiye’de köpek sorunu tartışılmaya devam edilirken, Güzelyalı ve Dardanos tatil bölgelerinde sokak hayvanları için konulan gıdalar da çevreyi rahatsız ediyor. Yola konulan kemikler ve etler sıcaktan koktuğu için vatandaşlar rahatsız oluyor. Ayrıca adım başı dökülen yiyecekler ve konulan su kapları da çevre kirliliğine neden oluyor. Burada hem sokak hayvanları hem de sözde hayvan sever sorunu da daha çok var.

 

Hayvan sever adı altında bir araya gelen mama tekeli, adeta insanları sokak hayvanlarının zulmüne maruz bıraktı. İnsanlar köpeklerden dışarı çıkamaz hale geldi. Çanakkale genelinde çeteleşen köpekler adeta insanları yürütmüyor. Öğrenciler okula gidemiyor, kadınlar pazarın yolundan geri dönmek zorunda kalıyor.

Sokak köpeklerinin en çok toplandığı ve rahatsızlık yarattığı yerlerin başında kentin tatil bölgeleri olan Dardanos ve Güzelyalı geliyor. Burada kalan bazı vatandaşların yardımı ile köpeklerin çoğu burada toplanmış. Burada çeteleşen köpekler vatandaşlara sık sık saldırıyor. Kısa süre önce Dardanos’ta bulunan bir market zincirinin önünde çalışanlara saldırı oldu. Aynı şekilde hem Güzelyalı hem de Dardanos’un içinden geçen ana yolda toplanan köpekler vatandaşların burada yürümesini engelliyor.

Havaların ısınması ile beraber buradaki nüfus yoğunluğu daha da arttı. Şimdi vatandaşlar hem köpek sürüsünden hem de onların yemesi için çevreye bırakılan yiyeceklerden şikayetçi. Yollar, sokakların kenarları dökülen yiyeceklerle dolu. Çevreye bırakılan kemik parçalar ve etler, sıcak havada kokunca çevredeki evlerde oturanlar camlarını açamaz oldu.

 

Mine Yel

Foto: BHA