Yapılan açıklamada, özellikle tarla, bağ, bahçe, orman ve piknik alanları gibi kene riskinin yüksek olduğu bölgelere gidilirken dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Yetkililer, vatandaşların kene ısırıklarından korunmak için alabilecekleri önlemleri şu şekilde sıraladı:

*Vücudu örten giysiler giymek,

*Pantolon paçalarını çorapların içine sokmak,

*Açık renkli kıyafetler tercih etmek.

Ayrıca, kene taşıyabilecek bölgelere giderken düzenli olarak cilt ve giysilerde kene varlığı açısından kontroller yapılması öneriliyor. Kene ısırıklarının ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceği uyarısında bulunan uzmanlar, ısırık sonrasında ateş, baş ağrısı, kas ve eklem ağrıları gibi belirtiler görüldüğünde derhal bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini belirtti.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, halk sağlığını korumak adına yapılan bu uyarıların önemine dikkat çekerek, vatandaşların bu konuda duyarlı olmalarını ve gerekli tedbirleri almalarını istedi. Kene vakalarının artabileceği bu dönemde, vatandaşların özellikle riskli alanlarda önlem alarak sağlık açısından güvenliği sağlamaları büyük önem taşıyor.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, "Tarla, bağ, bahçe, orman ve piknik alanları gibi kene yönünden riskli alanlara gidilirken, kenelerin vücuda girmesini engellemek maksadıyla mümkün olduğu kadar vücudu örten giysiler giyilmeli, pantolon paçaları çorapların içerisine sokulmalı ve ayrıca kenelerin elbise üzerinde rahat görülebilmesi için açık renkli kıyafetler tercih edilmelidir" ifadeleriyle vatandaşları bilgilendirdi.

 

Arzu Baladur

Foto:BHA