10 Gündür yangınlarla boğuşan Çanakkale’de yaşanan ihmal zincirleri peş peşe yangınlara neden oluyor. Önceki gün Ezine İlçesinde çöplükten çıkarak yerleşim alanına sıçrayan yangını takip eden CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan ve İl Genel Meclisi Başkanı  Halil Ertuğrul ortak bir çağrıda bulundu. Yangınların yüzde 90 insan kaynaklı olduğunu hatırlatan ikili, vatandaşların daha hassas olması gerektiğini hatırlattı.

 

Adeta yangınlarla boğuşan Çanakkale’de  yapılan tüm uyarılar ve çabalar yetersiz kalıyor. Birden fazla noktada yangınla mücadele etmek zorunda kalan ekipler, yangınları söndürmekte güçlük çekiyor.  Rüzgarın da etki ettiği en ufak bir yangın dahi kısa sürede devleşiyor. Önceki gün de Ezine İlçesinde iki ayrı noktada başlayan yangına müdahale edilirken bölgeye giden ve çalışmaları yakından takip eden İl Genel Meclisi Başkanı Halil Ertuğrul,   CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan ile  bölgede vatandaşların yanında yer aldı.

 

Başkan Ertuğrul, orman yangınlarının çıktığı Ezine'nin Aladağ ve Kiremitoba köylerinde CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan ile birlikte incelemelerde bulundu. CHP'li İl Genel Meclis Üyesi Caner Şahin'in de katıldığı ziyaretlerde Başkan Ertuğrul, Çamoba ve Kumburun köylerine de giderek hem vatandaşlar hem de muhtarlar ile görüştü.  Yangından etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Ertuğrul, yangınlara karşı önlemlerin gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, "Her sene çıkan bu yangınlara kader diyemeyiz. Hep konuşuluyor ve temennide kalıyor. Artık caydırıcı önlemler almak lazım. Kurallar ve cezalar daha net olmalıdır. Hemşerilerimizden yangınlar konusunda daha hassas olmalarını istiyoruz. Bizler bölgeye gereken bütün destekleri veriyoruz. Vatandaşlarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz ve bu zor günleri hep birlikte atlatacağız." dedi. 

 

 Bu Havalar Yangının Sevdiği Havalar

 

CHP Milletvekili İsmet Güneşhan ise yaptığı açıklamada yangınların yüzde 90 insan kaynaklı olduğunu belirterek, vatandaşlara seslendi “Ezine İlçemizin Kullandığı eski çöplük alanı var,. Bu çöplükte çıkan yangın Kiremitoba ve Aladağ köylerimizi etkisi altına aldı.  Bu köylerimizde bir çok ev ve dam yanarak zarar gördü.  Çanakkale’de maalesef son 10 günden beri art arda gelen yangın haberleri ile sarsılıyoruz.  Dileğimiz de kontrol altına alındıktan sonra bir daha bu yangınların olmaması.  Gerekli önlemler elbette almak lazım ama burada vatandaşlarımıza da çok büyük görevler düşüyor.  Çünkü bu çıkan yangınların yüzde 90’ı ihmalden kaynaklanıyor.  Bu nedenle vatandaşlarımızdan özellikle rica ediyorum,  yaz dönemi  ile havalar ısınmaya başladı, rüzgarlar çıkıyor lütfen dikkat edelim.  Çünkü bu havalar, yangının en sevdiği havalar” dedi.

 

 

Mine Yel

Foto:BHA