Vali İlhami Aktaş’ ın, yeniden görüşülmek üzere İl Genel Meclisine 60’a yakın Eko turizm imar dosyasını iade ettiği öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Meclisteki oylama sonucu geçen ya da ret edilen dosyalar için akla gelen ilk soru yanıt bulacak.

Bir deyişle,  İl Genel Meclisi; “evet ise ‘neden evet?’, hayır ise  ‘neden hayır?’ “ konusuna açıklık getirecek.

---------------------------------------------------------.

Eko Tartışmasında Son Durum

Vali Aktaş,  Hepsini İade Etti!!!...

-----------------------------------------------------------

Çanakkale’nin tartışma konusu, ‘Eko Turizm İmar Dosyaları’ konusunda yaşanan son gelişme, İl Genel meclisinden vize alan almayan, tüm dosyaları ilgilendiren türden oldu.

İl Genel Meclisi’nin, Mayıs ve Haziran birleşimlerinde görüşülüp, Meclis üyelerinin evet oyları ile geçenler kadar, geçmeyen dosyaların tamamının, Meclise  iade edildiği öğrenildi.

Oylama sonucu evet denilenler ile  ‘ret’ gören 60’a yakın Eko Turizm İmar Dosyasını,  Vali İlhami Aktaş özetle , ’VETO’ etti.

BU SORU YANIT BULACAK;

 “NEDEN ‘EVET?’, NEDEN ‘HAYIR?’”

Meclisten geçenler yanında, geçmeyen dosyaların, ‘hangi gerekçe’ ile vize alıp, ‘hangi gerekçe’ ile’ ret’ edildikleri noktasında, akla gelen ilk soru böylelikle cevap bulmuş olacak.

Gazeteniz Burası Çanakkale’nin ‘haber merkezi’ ne ulaşan bilgiye göre, Vali İlhami Aktaş,  son iki ayda ‘evet’ ve ‘hayır’ denilen tüm dosyaları, İl Genel Meclisi Başkanlığına, yeniden görüşülmek üzere geri gönderdi.  

İl Genel Meclisi’nin, Mayıs ve Haziran ayı birleşimlerinde görüşülen, 60’a yakın dosyadan bir kısmı evet oyu ile vize alır iken, bazıları da ret edilmişti.

Dahası, yaklaşık 600 dönümlük bir alan,  eko turizm imar dosyası oylamasında ‘evet’ denilenlerden olmuştu.

Meclis üyelerince, ‘hayır’ denilen dosyalar da, Yeniden görüşülmek üzere meclise iade edilenler oldu.

Edinilen bilgiye göre, Vali İlhami Aktaş, Meclisten geçen ve geçmeyen 60’a yakın Eko Turizm İmar dosyasını veto ederek, ‘neden evet, neden hayır?’ sorusuna böylelikle yanıt bulmuş olacak.

Çanakkale’de, son yılların tartışma konusu Eko Turizm İmar Dosyaları, bir türlü gündemden düşmek bilmiyor.

EKO dosyaları kapsamında, 2014 yılından bu güne son 10 yıllık süreçte,  il genelinde 9 Milyon 387 bin metrekarelik alan, İmara açılmıştı.

Yeni müracaatlar ile birlikte, il genlinde eko turizme açılacak alanın, yaklaşık 2.5 milyon metre kareyi bulacağı biliniyor.

Son 10 yılda, toplam 252 Eko Turizm İmar dosyası Meclisten geçmiş, bu projelerden sadece 4’ nün, Eko Turizm tanımına uygun olduğu ileri sürülmüştü.

Tuba Demirtaş