Karar mercilerinde bulunan zatlar, ideolojik düşünce  açısından çok zayıf. Bizim ne demek istediğimiz hakkında söz söyleme yeterlilikleri hiç yok.

Karar mercilerinde bulunan zatlar, ideolojik düşünce  açısından çok zayıf. Bizim ne demek istediğimiz hakkında söz söyleme yeterlilikleri hiç yok. Yetersiz muhterislerle ben yola çıkmam ;ama, iyi dostlarla her şeyi yaparım. Beni anlayacak önce çap olacak.Alkolün dumura uğrattığı beyinlerle birlikte olamam.Siyasette kim dürüst hareket ediyorsa fırkasına bakmadan destek veriyorum.

Tek kaygım vatanın bütünlüğüdür. Gerisi fasa fisodur.Solda sıfır adamları hiç yerine koyarım.Çanakkale'de fikirlerin tartışıldığı ortak iradenin de daha sonra oluştuğu bir siyasi ortam yok.Çanakkale'ye yazık ediliyor. Parti taassubuyla olaylara bakılıyor. Hür fert profilinden bakılmıyor. Türkiye içinde bu iş Ciguli ile Sazcı ile ve Bal mumu adamla olmuyor.Türkiye siyaseten geriye gidiyor.

Devrimci harekette bile geriye gidiş yani, irtica varsa ne diyelim.(sözlerimde ironi var. Bu parantez kıt beyinliler için )Türkiye'de  sol, ben Türk Solu'yum diyemiyorsa ,uşak zihniyet varsa ne diyelim(Hazar, seni ve arkadaşlarını ayırıyorum)daha yazacak çok şey var.Aşkın, Rıskulov'u,Galiyev'i,Bigiyev'i,Vahidov'u,Çolpan'ı ,Gümilev'i Nerimanov'u, Fıtrat'ı,Mahdumkulu'yu, Abay'ı ben Çanakkale'de kimle tartışayım.Adam var mı? .Biz de evimize çekildik, olayları film seyreder gibi seyrediyoruz.Sığ siyasette işimiz yok .Bize sorarlarsa  fikrimizi söyleriz.seni bir ırkdaşın olarak seviyoruz. (yine ironi) Selamlar. Bünyamin Nami Tonka abimizin Ağzına sağlık diyeceğimiz Değerlendirmesi.