Kadınlar Voleybol 1. Liginde mücadele eden ekibimiz 3. Hafta maçında Çanakkale Belediyespor Anafartalar Spor Salonunda Havran Belediyespor’ u konuk etti.

 Takımımız, geçen iki hafta sonunda 1 galibiyet 1 mağlubiyet ile orta sıralarda yer bulmuştu. Keza rakibi Havran Belediyespor’ da sıralamada takımımızdan iki alt sırada yer alıyordu. Takımımız sahaya mutlak galibiyet inancıyla çıktığı çok belliydi.

1.set dengeli başladı karşılıklı sayılarla devam etti. Çift rakamlı sayılara gelindiğinde takımımız rakibi üstünde üstünlük kurmaya başladı. Skorboard 14-11 i gösterdiğinde konuk ekip 1. molasını aldı. Moladan konuk ekip daha iyi döndü. Takımımız arka arkaya hata yapmaya başlayınca Skor 15-15 de bu kez mola alan Çanakkale Belediyespor oldu. Bu kez mola dan iyi dönen ekibimiz oldu. 18-16 da 2. mola konuk ekipten geldi.  Mola dönüşü sahada kıyasıya bir mücadele vardı. Son sayılara kadar başa baş geçen bir süreç yaşandı. Son sayılarda ekibimiz hücumlarını kötü kullanıp iki topu dışarıya vurunca, seti konuk ekibe adeta hediye ettiler. Skor 23-25 setler 0-1 oldu.

2. set başlamadan ekibimizin hocası 1. setin sonundaki kötü oyundan dolayı çok kızgındı. Oyuncularına öyle bir fırça attı ki sesi basın tribünden çok rahat duyuluyordu. Sesinin tonundan adeta biz etkilendik. En çok kızdığı konu hata yapılınca o hata üstünde takılı kalıyor yeni sayıya dönemiyorsunuz hatalara devam ediyorsunuz diye öyle bir bağırıyordu ki oyuncular hocanın yüzüne dahi bakamadılar.

2. set ekibimizin sayısıyla başladı. Ve gerçekten de ilk sete göre çok daha iyi ve güzel bir voleybol vardı sahada. Oyun başında   Özlemi sahaya süren Tamer Hoca Özlemin akıllı ve güzel oyununun etkisini de gördü. Tabela da 9-5 yazdığında konuk ekip bu sette ki ilk molasını aldı. Molaya rağmen takımımızın hızı kesilmedi. 12-6 da Havran ekibi 2. molasını da aldı. Mola dönüşü rakip biraz kıpırdanmaya başladı. 17-14’ lük skor görüldüğünde  Tamer Hoca mola aldı. Molada takımın seri hatalar yapmasına çok kızdı oyuncularını fırça üstüne fırça attı. Moladan ekibimiz iyi döndü hatta bu sette ki üç ACE (eys) sayısı mola dönüşünde arka arkaya gelince rakip çöktü, seti takımımız 25-20 kazandı. Setler 1-1 oldu.

 Aslında 3. Sete takımımız iyi başladı rakip 6-3 de 1. molasını 14-11 de 2. molasını almak zorunda kaldı. Molayı daha iyi değerlendiren rakip takım oldu. Sahada mücadele hararetle devam ederken Havran ekibini tribünde destekleyen 10-12 kişilik taraftar grubunda bir karışıklık yaşandı Polis ekipleri hemen müdahale ettiler. Hararetli taraftarların hareketlerine rağmen polis olayı kontrol altına aldı. Bu arada takımımız sete asılıyor gayet iyi oynuyorken,  bir anda yardımcı hakemin devreye girişine şahit olduk. Biranda öyle bir düdük çalıp öyle bir hata gösterdi ki oyuncularımızda teknik ekibimizde şaşa kaldı uzunca süre itiraz ettiler hatta Tamer hoca çıldırdı. Baş hakem ise hareketleriyle itirazı haklı bulduğunu işaret edercesine kararsız kaldı kaptanımızla konuştu. Sonra yardımcı hakemi yanına çağırdı ve yüzü çok ikna olmadığını gösterse de elimden bir şey gelmez dercesine sayıyı rakibe verdi. Yani sayı bizim olması gerekirken ters kararla -2 sayıya mal olunca skor 22-22 oluverdi.  Bu yetmezmiş gibi oyuncularımız da demoralize olunca hakemin yanlış kararıyla set bir anda rakibe döndü son iki sayıda da hata yapan ekibimiz kazanacağı seti 23-25 verdi.  Setler 1-2 oldu.

Tamer Hoca yine set arasında  takımı motive edip oyuna döndüreceğine kızgınlığından aleve dönmüş gözleriyle takıma öyle bir bağırdı öyle bir kızdı ki oyuncuların adete eli ayağı kesildi.

4. Sete takımımız adete sıfır moralle çıktı.  İlk sayılarda arka arkaya hatalı pas veren pasör İrem’i oyundan çıkarttı ve oyuncuyu oyuna kazandıracağına bağırıp çağırdı. Oyuncunun zaten bozuk olan moralini yerle yeksan etti. Herşeye rağmen moralsiz takımımız sahada  yine de bir şeyler yapmaya çalışsa da skor 5-9 da olunca ekibimiz mola aldı.  Bu arada özellikle yardımcı hakem verdiği kararlarla maça inceden ayar verdiğini gördük. Tabi bu arada Baş hakeminde inanılmaz kararları vardı. Rakibin iki, üç hatalı vuruşu  ve  file temasını görmezden gelirken bir hücumumuzda rakip bloktan dışarı çıkan topu çizgi hakeminin ısrarlı blok temas göstermesine ve tüm itirazlarımıza rağmen sayıyı rakibe verdi. Bu sette hakemler ne zaman takımımız silkelenip oyuna ağırlık koymaya başlasalar, ilginç hakem kararlarıyla biran da hızımız kesildi. Tamer Altay zaten önceki setten takımına kızgınlığı arkasından gelen çıldırtıcı hakem kararları sonrası belki de kırmızı kartla oyundan atılmamak için setin üçte birlik bölümünden sonra sinirlerini kontrol edercesine tırnaklarını yiyerek dudaklarını ısırarak kafasını iki elinin arasına sık sık alarak sandalyesine oturdu bir daha ayağa kalkmadı, oyundan koptu. Takımı o dakikadan sonra yardımcı antrenör koordine etmeye başladı ama takım yanlı hakem kararlarıyla birlikte; Tamer Hocanın aşırı düzeydeki agresifliğinden etkilendi setin ortalarında kafalarında bitirdiler Maalesef seti 17-25 kaybederken Setler de de 1-3 skorla sahadan mağlup ayrıldılar.

Maç için naçizane şunları söyleyebilirim. Eğer maçın özellikle yardımcı hakeminin yanlış ve yanlı kararları ile baş hakemin kararsızlığı, tutarsızlığı oyuna hâkim olmayışı ile maçın sonucuna etki ettiler. Bu hakemler gibi çok hakem grubu varsa ligde dengeler çok değişir.   Çok takımın hakkı yenilir. Sıralamada, şampiyonlukta, üst lige çıkacak takımların maçlarında çok oyunlar döner çok haklar yenilir puanlar alakasız yerlere gider. Hakemlerimiz bu tarafsız durumlarına ve formsuzluklarına için çok üzüldüm. Sadece yazıklar olsun, bir takımın hakkına girdiniz diyorum onları vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum.

Tamer Hocaya da şunları demek isterim. Tamam agresif bir insansınız takıma öğrettiklerinizi alamayınca kızıyorsunuz, haklısınız İlk bağrış ve tepkilerinizle takımı ateşlediniz. Ancak bu hiddetli halinizi sürdürünce takımın psikolojisinde ters tepki yaptı takım bu sefer oyundan düştü.  Devamında sahada sizden korkan stresli bir takım ve endişeden kaynaklı kötü bir oyun çıktı ortaya. Oyuncuların topa her vuruşundaki endişeyi görmemek için kör olmak lazım. Hocam ‘’Keskin Sirke Küpüne Zarar’’ diye bir atasözümüz var lütfen bir düşünün eğer 4. Sete kızlara moral vererek onları sakinleştirerek, sinirlerinize de hâkim olabilseydiniz ses tonunuzu vücut diliniz kontrol edebilseydiniz inanıyorum ki 4. Seti kazanıp en azından 1 puan alabilirdik belki de maçı da kazanabilirdik. Lütfen sakin olun zaten toplum yeterince gergin Siz oyuncularınıza ağabeylik, büyüklük yapın. Her zaman kızgın sert olmak yerine bazen de sevecen babacan şefkatli olun kazanan hem takım hem oyuncularınız hem de siz olun. Bu takımda, bu şehirde sizden iyi şeyler bekliyor, başarı kadar sükûnet feraset bekliyor. Saygılarımla.