Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri, Siyasal İletişim dersi kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ziyaret etti. Final sınavları ve mezuniyet öncesi unutulmaz bir anı yaşayan öğrenciler, Ankara ziyaretinde Anıtkabir’i de ziyaret etmeyi ihmal etmedi.

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri, ziyaret kapsamında öğrenciler, TBMM’nin tarihçesi, işleyişi ve yasama faaliyetlerinin nasıl gerçekleştirildiği hakkında kapsamlı bilgi edinme fırsatı buldu. Meclis'te görevli rehberler eşliğinde gerçekleştirilen turda öğrenciler, TBMM’nin kuruluşundan bugüne kadar geçen sürede önemli olaylar ve tarihi anekdotlar hakkında bilgilendirildiler ve TBMM’nin sosyal ve kültürel yapısını da yakından tanıma imkânı buldular.

Çanakkale Belediyesi tarafından ulaşım desteği sağlanan ve ÇOMÜ Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı Siyasal İletişim dersi sorumlusu Öğr. Gör. Muhammet Haksever’in sorumluluğunda gerçekleştirilen gezide öğrenciler; “Gerçekleştirilen gezinin derste edindikleri teorik bilgilerin gündelik hayatla birleştirilmesi konusunda kendilerine önemli bir fırsat sunduğunu ve mesleki becerilerinin gelişimine katkı sunduğunu” belirttiler.

Ziyaretin sonunda, öğrenciler hatıra fotoğrafları çektirerek bu anlamlı günü ölümsüzleştirdi. Öğrenciler, TBMM’yi ziyaret etmenin ve ülkemizin yönetim merkezi hakkında doğrudan bilgi edinmenin gururunu yaşarken, demokrasi bilincinin önemini bir kez daha kavradılar.

TBMM’nin ardından Anıtkabiri ziyaret eden öğrenciler, Ankara’daki müze ve simge yerleri de gezme fırsatı buldular.

 

Haber Merkezi