2021 yılında Prof. Dr. Uğur Türkmen tarafından kurulan Otizm ve Müzik Topluluğu, farklı öğrenen bireylerin ve otizmli bireylerin müzik eğitimiyle gelişimlerini desteklemeyi amaçlayan Çanakkale Valiliği, Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Müzik Uygulama ve Araştırma Merkezi, Çanakkale Müzik ve Sahne Sanatları Geliştirme Derneği, Kütahya Güzel Sanatlar Derneği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Uludağ Enerji, ÇOMÜ Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörlüğü, Çanakkale Sağlık Çalışanları ve Emeklileri Derneği, Yeter ki İyilik Olsun Derneği ve Sevda Canap And Müzik Vakfı iş birliğiyle  bu yıl  4’üncüsü düzenlenen Otizm ve Müzik Yaz Okulu  gala gecesi ile sona erdi.

 ÇOMÜ Troya Kültür Merkezinde gerçekleşen gala konserini  Vali İlhami Aktaş, ÇOMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Dinçay Köksal ve Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Uğur Türkmen, Otizm ve Müzik Yaz Okulu Düzenleme Kurulu Başkanı Didem Çetinkaya, akademisyenler, aileler ve öğrenciler katıldı. Otizmli bireylerin ve ilgili toplulukların gereksinimlerini karşılamak, destek sağlamak ve farkındalık yaratmak amacıyla organize edilen ve eğitim verilen Otizm ve Müzik Yaz Okuluna katılan öğrencilerin öğrendiği notalar Gala Gecesinde müzik resitaline dönüştü.

Otizm ve Müzik Yaz Okulu öğrencileri tarafından verilen gala konserini ilgi ile izleyen Vali İlhami Aktaş, Otizm ve Müzik Yaz Okulu öğrencileri tarafından verilen gala konserinin  ardından  öğrencilere katılım sertifikaları e teşekkür belgeleri verildi.  Vali İlhami Aktaş, düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, öğrencilere başarılar diledi.

 

 Haber Merkezi