Türk Dünyası Sanat Üniversiteleri Birliğinin dönem toplantısı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) yapılacak. Bu toplantı da Çanakkale’de bir ilk olacak.

 

Bu önemli toplantı, 7-8-9 Kasım 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Türk Dünyası Sanat Üniversiteleri Birliğinin rektörleri ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı’ nın  (TÜRKSOY)  önemli yöneticileri Çanakkale’ ye gelecek. Toplantı ile ilgili bilgi veren ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu “Türk Dünyası Sanat Üniversiteleri Birliğinin dönem toplantısı Üniversitemiz ev sahipliğinde 7-8-9 Kasım 2024 tarihleri arasında üniversitemiz ev sahipliğinde önemli bir buluşma gerçekleştirilecek. Türk Dünyası Sanat Üniversiteleri Birliğinin değerli rektörleri ve TÜRKSOY’ un değerli yöneticilerini Çanakkale’mizde ağırlamak bizim için büyük bir mutluluk olacak. “Türk Dünyası Sanat Üniversiteleri Birliği” TÜRKSOY’ un desteğiyle kurulmuştur. Birliğin dönem başkanlığını Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü sayın Prof. Dr. Erhan Özden yürütmektedir. Üniversitemizin daveti ile “Türk Dünyası Sanat Üniversiteleri Birliği” toplantısının Çanakkale’de yapılması üniversitemizin ve Çanakkale’mizin tarih, kültür, sanat ve müziğinin tanıtılması için önemli katkılar sağlayacaktır.

Bu iki başarılı fakültemizin gelecekte Türk Dünyası ile daha güzel birliktelikler gerçekleştirmesi en büyük temennimiz.

Türk Dünyası Sanat Üniversiteleri Birliğinin dönem toplantısına, Azerbaycan Devlet Medeniyet ve İncesanat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ceyran Mahmudova, Kazakistan T. Jürgenov Kazak Milli Sanat Akademisi Rektörü Arman Jüdebayev, Kırgız Devlet Kültür ve Sanat Üniversitesi Rektörü Tümenboy Koldoşov,  Özbekistan Devlet Sanat ve Kültürü Enstitüsü Rektörü Nodirbek Bakhtiyorovich Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Özden’in ve katılımları yanında; TÜRKSOY genel sekreteri Sultan Raev ve değerli yöneticileri de katılacak.

Üniversitemiz Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi her yıl düzenli olarak bilimsel ve sanatsal etkinlikler gerçekleştiriyor. Yılda 160’a yakın etkinlik Çanakkale, bölge ve ülke kültürüne önemli katkılar sağlamakta. Güzel Sanatlar Fakültesi tüm bölüm ve anasanat dalları ile başarılı ve etkin çalışmalar gerçekleştirmekte. Bu iki fakültenin çalışmalarının Türk Dünyasında tanınması oldukça önemli. Çanakkale Dünya kültür mirasının önemli şehirlerinden biri olarak bilinmekte. Troya antik kenti, tarihi alan başta olmak üzere somut olan ve olmayan tüm kültürel miraslarımızın tanıtılması içinde bu toplantıyı bir fırsat olarak görüyoruz.” dedi.

Sedat Uz

Foto: BHA