Evet sevgili dostlarım bugünkü yazımı Japonya ve Kore’den aldığım yüksek enerjilerle selam ve sevgilerimle başlamak istiyorum .

Yazılarımıza yaklaşık 15 gün ara verdik . Şimdi sizlere bugün sizlerin de hoşunuza gideceğine inandığım  Japonya ve Kore gezimiz ile ilgili notlar farkındalıklar ve güzellikler paylaşmaya bugün TOKYO ve çevresi yarın ki yazımız da  da Kore ‘ye yer vermeye niyet ediyorum.

Evet sevgili gönül dostlarım

Japonya Tokyo, osaka,kobe,kuşimato ,asakusa gibi Japonya’nın güzel yerlerini keşfettik sizler için oradan bol bol enerji topladık farkındalık yükselttik kişisel gelişimimiz için bir adım daha attık şimdi bakalım bakalım oralarda neler var neler yaşanıyor merak ediyor musunuz oha hadi buyrun ;

Dünyanın en büyük şehirlerinden biri olan Tokyo, geleneksel ve çağdaş cazibe merkezlerinin karışımıdır.

Japonya'nın hareketli başkenti Tokyo, eski gelenekleri en son teknolojiyle sorunsuz bir şekilde harmanlayan bir şehirdir. Dünyanın en büyük ve en kalabalık metropol bölgelerinden biri olan Tokyo, tarih, kültür ve modernliğin büyüleyici bir karışımını sunuyor. Tokyo, Edo adlı küçük bir balıkçı köyü olarak mütevazi başlangıcından küresel bir ekonomik güç merkezi olarak mevcut statüsüne kadar yüzyıllar boyunca dikkate değer dönüşümler geçirdi.

Nüfus ve Demografi: Milyonlarca insan

2024 itibariyle, nüfusun  Tokyo'nun    14 milyonun üzerinde olduğu tahmin ediliyor ve bu da onu dünyanın en kalabalık metropol bölgesi yapıyor.

Tokyo sadece Japonya'nın siyasi başkenti değil, aynı zamanda ekonomik merkezidir.

Tokyo'nun ulaşım sistemi, verimliliği, dakikliği ve kapsamlı kapsamı ile ünlüdür. Şehir, milyonlarca insanın günlük hareketini yönetmek için çok önemli olan dünyanın en karmaşık ve kapsamlı toplu taşıma ağlarından birine sahiptir.

Dünyanın en işlek tren istasyonu olan Shinjuku İstasyonu, günde 3,6 milyondan fazla yolcuya eş veriyor. Şehir, Tokyo İstasyonu'ndan yayılan yüksek hızlı shinkansen (hızlı tren 300 km/sn Dünyanın en hızlı hızlı treni ) ağı aracılığıyla Japonya'nın diğer bölgelerine de bağlıdır.

Altyapı açısından Tokyo, bazı etkileyici mimari başarılara sahiptir. 634 metre (2.080 fit) yüksekliğindeki Tokyo Sky Tree, dünyanın en yüksek kulesidir ve bir yayın kulesi ve gözlem güvertesi olarak hizmet vermektedir. Şehir aynı zamanda çok sayıda gökdelene, gelişmiş su yönetim sistemlerine ve depreme dayanıklı yapılara ev sahipliği yapmaktadır.

Devam Edecek...