Tokyo'nun kültürel manzarası, eski geleneklerin ve son teknoloji trendlerin büyüleyici bir karışımıdır. Şehir, ultra modern mimari ve teknolojiyle yan yana gelen çok sayıda tarihi alana ve geleneksel bahçeye ev sahipliği yapmaktadır.

 

En popüler kültürel cazibe merkezlerinden bazıları şunlardır:

İmparatorluk Sarayı, Japonya İmparatoru'nun ikametgahı

Senso-ji, Tokyo'nun Asakusa'daki en eski Budist tapınağı

İmparator Meiji ve İmparatoriçe Shoken'e adanmış Meiji Tapınağı

Taze deniz ürünleri ile ünlü Tsukiji Dış Pazarı

Akihabara, otaku kültürü ve elektronik merkezi

Shibuya Crossing, dünyanın en işlek yaya geçitlerinden biri

Şehir ayrıca doğal afetlere, özellikle depremlere ve tayfunlara karşı direncini artırmak için çalışıyor. Bu, altyapıyı yükseltmeyi, erken uyarı sistemlerini iyileştirmeyi ve sakinleri afete hazırlık konusunda eğitmeyi içeriyor .

 

Tokyo gelişmeye devam ederken, yeniliği ve sürdürülebilirliği kucaklarken zengin tarihini onurlandıran bir tezatlar şehri olmaya devam ediyor. Edo olarak mütevazı başlangıcından küresel bir mega şehir olarak mevcut statüsüne kadar Tokyo, eşsiz gelenek ve modernite karışımıyla dünyanın dört bir yanından insanları büyülemeye ve ilham vermeye devam ediyor.

 

Tokyo’nun o kadar kalabalık nüfus olmasına rağmen içinde yaşayan insanların   ve görebildiğimiz diğer şehirler ve köylerin  sadeliği  sessizliği  ,sakinliği  insana huzur veren güzelliğiyle gerçekten de insanları büyülüyor. sadece ulaşım Japonya’nın dünyanın bir ucunda olmasından dolayı doğal olarak uçakla dahi yaklaşık 14 saati buluyor.

Sevgili gönül dostlarım Şehrin bu kalabalıklığında bu koşuşturmalar arasında dahi olsa olsa yorulduğunuz hissetmiyorsunuz.

Evet dostlar size görsellerini de kendimin çektiği bazı fotoğraflarda paylaşıyorum

Tabi ne kadar anlatsak anlatamadığımız aktaramadığımız bu satırlara sığdımadığımız yerler mutlaka var

Gidip görmek lazım

Evet sizlere tekrar bu yazıları yazdığım için tekrar ülkemde olduğum için vatanima kavuştuğum için çok teşekkür ediyorum şükürler olsun…

Sevgi ve aşkla

Sizi seviyorum..,

Sizi seviyorum…,

Sizi seviyorum….,