Evet sevgili dostlarım bugünkü yazımı  Kore Seul’dem  aldığım yüksek enerjilerle selam ve sevgilerimle başlamak istiyorum .

Bugün sizlerin de hoşunuza gideceğine inandığım  Japonya ve Kore gezimiz ile ilgili notlar farkındalıklar ve güzellikler paylaşmaya  iki gün Japonya ve önemli şehirlerini anlattık sizlere paylaştık bugünkü  yazımız da  da Kore -Seul ‘e yer vermeye niyet ediyorum.

 

Peki hadi gelin bakalım Kore’de neler var Saul‘de neler var ?beraberce bizim gözümüzden Seulle ilgili farkındalıklar geliştirmeye niyet edelim diyoruz hep beraber Kore’ye Seul  gezimize başlıyoruz buyrun ;

 

On milyondan fazla nüfusuyla Seul  Güney Kore'nin başkenti ve en büyük şehridir. Zengin tarihi, canlı kültürü, lezzetli mutfağı ve dünyayı yayan Kore drama, müzik ve güzellik dalgasıyla ziyaretçileri cezbeder. Kore Cumhuriyeti'nin başkenti olan Seul, Kore'nin kültürünün ve eğitiminin yanı sıra siyasetinin ve ekonomisinin kalbidir. Kore yarımadasının batı merkezinde yer almaktadır. Şehir boyunca akan Han Nehri ve onu çevreleyen muhteşem ve görkemli dağlarla, dünyadaki herhangi bir şehre rakip olan manzarayla övünen gerçekten de yarımadanın merkezidir.

 

Seul, Kuzeydoğu Asya'nın bir iş merkezidir ve son derece verimli bir finans ve dağıtım sistemi, son derece rekabetçi gelişmiş dijital endüstri ve bilgi endüstrisi ve havaalanlarından yüksek hızlı demiryolu, otoyol ve liman tesislerine kadar mükemmel trafik sistemine dayalı olarak bölgedeki iş ve uluslararası tüketim pazarı ve dağıtımı için bir merkez olarak hizmet vermektedir.

 

Seul, UNESCO tarafından belirlenen 5 antik saray ve 5 Dünya Mirası Alanı ile Kore'nin kültürel miraslarını kucaklıyor. Seul'ün en geleneksel ama modern şehir olduğunu söylemede  abartı yok,.

 

Seul'e iki uluslararası havaalanı hizmet vermektedir. Incheon Uluslararası Havaalanı, Seul'e sadece 30 mil mesafede bulunan ana havaalanıdır, Modern 12 hatlı metro sistemi Seul'ün her köşesini birbirine bağlar ve İngilizce tabelalar, haritalar ve duyurular vardır. Trafik sıkışıklığını önlemek için uygulanan otobüs şeridi sistemi ve ücretsiz tercümanlık hizmeti olan taksilerle birlikte, Seul'de dolaşmayı basit ve ekonomik hale getirmek için bir araya geliyor.

 

Eğlence

 

Seul, gündüz veya gece çeşitli boş zaman ve eğlence mekanlarına 24 saat erişebileceğiniz heyecan verici bir şehir. Seul yıl boyunca birçok ünlü sanatçıyı kendine çekiyor ve sanat, müzik, dans veya tiyatro gibi çok çeşitli performanslar sunuyor. Üstüne üstlük, bir gösteriden sonra, eşsiz bir Seul deneyimi sağlayan alışverişin veya rahatlatıcı bir masajın ve spa tedavisinin tadını çıkarabilirsiniz.

 

Seul ile ilgili en dikkat çekici gerçeklerden biri, dünya çapında en hızlı internet hızlarından bazılarına sahip olmasıdır.

 

Kore nüfusunun yaklaşık beşte biri hareketli metropolde yaşıyor.

 

Seul, e-spor endüstrisinde küresel bir liderdir.

 

Güney Kore, bugün bildiğimiz e-sporun yaratıcısı olarak kabul edilir. Başkenti, çok sayıda profesyonel takım, yüksek profilli turnuvalar ve hevesli taraftarlarla e-spor ve çevrimiçi oyunlar için bir merkezdir.

 

Seul küresel bir teknoloji merkezidir.

 

Samsung Electronics, LG Electronics ve SK Hynix (bellek çipi üretiminde dünya lideri) gibi büyük uluslararası şirketler Seul'de güçlü bir varlığa sahiptir.

 

Seul'deki işçiler işkoliktir. Çalışmayı çok seviyorlar.

 

Devam Edecek...