Sevgili Burası Çanakkale Gazetesi okurları, yeni bir haftadan yeni gökyüzü haberleriyle merhaba!

Bu yazımda, henüz Merkür retrosu kadar ünlü olmayan Jüpiter retrosundan bahsedeceğim. Retronun etkilerine geçmeden önce Jüpiter’in genel özelliklerine minnoş bir bakış atalım.

 

Jüpiter’in Hayatımıza Etkileri

Astrolojide Jüpiter, Yay ve Balık burçlarının yöneticisi; bolluk, genişleme ve büyümenin gezegenidir. İyimserlik, etik, ahlak, adalet, bilgi, şans ve zenginlik kavramları hep Jüpiter ile ilişkilendirilir.

 

Bireysel doğum haritalarında bulunduğu konum bize; kişinin hangi konularda geniş perspektif kazanması, vizyon oluşturması ve hangi fırsatları değerlendirmesi gerektiği konusunda ipuçları verir. Ayrıca paranın hayatımıza akışının da göstergesidir.

 

Jüpiter, bilgelik, eğitim, inanç sistemleri ve uzun yolculuklarla da bağlantılıdır. Bulunduğu ev ve burç üzerindeki olumlu/olumsuz etkileri kişisel gelişimde fırsatlar ya da zorluklar olarak karşımıza çıkar.

 

Toplumsal etkileri ise şans, cesaret, toplumsal düzeyde genişleme ve büyüme dönemlerine işaret eder. Jüpiter’in güçlü olduğu zamanlarda daha büyük riskler almayı ve yeni fırsatlar keşfetmeyi arzu ederiz. İyi işleyen sistemler kurarız veya keşiflerimiz artar. Bu olumlu yönlerinin çalışabilmesi için gökyüzündeki diğer gezegenler ve yıldızlar tarafından da destekleniyor olması önemli.

 

Perşembe gününün yöneticisi de Jüpiter’dir. Bu nedenle Perşembe günleri, Jüpiter’in pozitif enerjisinin en yüksek seviyede olduğu zamanlardır. Özellikle şans gerektiren veya büyüme ile ilgili projelerinize Perşembe günleri başlayabilirsiniz.

 

Jüpiter 26 Mayıs’tan bu yana İkizler burcunda yolculuğunu sürdürüyor. Merkür retrosu kadar popüler olmasa da her yıl 1 defa Jüpiter retrosu gerçekleşiyor. Jüpiter retrosu yaklaşık 4 ay sürer ve bu zaman zarfında olumlu etkileri çoğunlukla yön değiştirir.

 

Jüpiter Retrosunun Toplumsal Etkileri

2024 yılının Jüpiter retrosu dün başladı. Yay ve Balık burçlarında yönetici, Yengeç burcunda çok güçlü olan Jüpiter, İkizler burcunda zararlı konumda!

 

09 Ekim 2024 - 4 Şubat 2025 tarihleri arasında zararlı olduğu İkizler burcunda retro pozisyonda bulunacağı için toplumsal düzeyde bize bazı zorluklar getirebilir. Özellikle de retro sırasında Bellatrix yıldızıyla olan kavuşumu zorlu süreçlere neden olabilir.

 

Bellatrix sert, cesur ve askeri bir yıldızdır. Mücadele, zorluklar ve çatışmalar ile ilişkilendirilir. Retrodaki Jüpiter ile Bellatrix kavuşumunu zorluklara, mücadeye, çatışmalara büyüteç tutulmuş gibi düşünebilirsiniz.

 

Bu 4 aylık retro sürecinde toplumsal kaos yaşanması potansiyeli yüksektir. Bellatrix'in savaşçı doğası, sert ve ani çatışmalara sebep olabilir. Retro Jüpiter bu enerjiyi yanlış anlaşılma haliyle birleştirdiğinde kişiler ya da gruplar arasında gerilimler artabilir. Özellikle liderlik, otorite ya da etik konularında fikir ayrılıkları ve çatışmalar gündeme gelebilir, toplumsal ya da kişisel düzeyde kaotik durumlar ortaya çıkabilir.

 

İkizler burcu iletişimle ilişkilidir. Bu burçtaki retro Jüpiter Bellatrix akvuşumu nedeniyle yanlış anlamalar, yanlış bilgiler veya eksik iletişim, işleri karmaşık hale getirebilir. Söylenen şeylerin yanlış yorumlanması iş yerinde veya kişisel ilişkilerde karışıklık ve büyük, sert tartışmalar yaratabilir.

 

İkizler’in sosyal yapısı, Jüpiter’in genişleme enerjisi ve Bellatrix’in sert doğası birlikte çalışırken bazı ilişkilerde kaotik durumlar yaşanabilir. Dedikodular, yanlış anlaşılmalar, karışık dostluklar ve iş ilişkileri bu dönemde daha büyük çatışmalara dönüşebilir.

 

Jüpiter retrosu, büyüme ve genişleme enerjisini yavaşlatır. Bu dönemde planlarda gecikmeler, ani değişiklikler veya projelerde aksaklıklar yaşanabilir. Birden fazla konuda aynı anda belirsizlik ve karmaşa yaratabilir.

 

Jüpiter finansal büyümeyle de ilişkilidir. Retro sırasında finansal hedefler konusunda belirsizlikler yaşanabilir, yanlış yatırımlar veya hatalı finansal kararlar nedeniyle maddi kayıplar meydana gelebilir. Bellatrix’in etkisiyle bu kayıplar yüksek miktarda ve sert bir darbe şeklinde gelebilir.

 

Maalesef bu süreçte eğitimle ilgili aksaklıklar, gecikmeler ya da plan iptalleri de meydana gelebilir. Planlamada sorunlar çıkabilir ve ilerleme beklenen durumlar daha yavaş olabilir. Yine Bellatrix’in etkisiyle bu aksaklıklar ya da iptaller toplumun sert tepkiler vermesine yol açabilir.

 

Jüpiter, inançlarla da ilişkili olduğundan dolayı bu retro sürecinde inanç temasıyla oluşturulan grupları da ön planda göreceğiz. Dini ya da etnik grupların fanatizme varan sert çıkışları gündemimizi meşgul edecek gibi görünüyor.

 

Adalet ve etik değerlerle bağlantılı olan Jüpiter retro hareketteyken Bellatrix ile birleştiğinde geçmişteki olayların gün yüzüne çıkmasına ve büyük skandallara yol açabilir. Bakalım bu sürecin başrolleri kim olacak? Fikriniz veya tahmininiz varsa yorumlara yazabilirsiniz.

 

Bu süreçte çoğunlukla otoriteye olan güvensizlik de artar. Özellikle yönetim, siyaset ya da büyük şirketlerdeki yolsuzlukların ortaya çıkması büyük yankı uyandırabilir.

 

Önümüzdeki 4 ay toplumsal bazda biraz zor ve stresli geçecek gibi görünüyor. Jüpiter retrosunun bireysel doğum haritalarındaki konumu ise hayatımızın hangi alanına odaklanıp geliştirmemiz gerektiğini gösteriyor.

 

Jüpiter retrosu uzun süreceği için bireysel etkilerini yükselen burçlara göre önümüzdeki hafta sizlerle paylaşacağım. Önümüzdeki Jüpiter gününde tekrar görüşmek üzere, sevgilerimle…

 

Fatoş Ürken

Astrolog, Editör, İçerik Yazarı