Mucizelerle dolu güzel bir Cumartesi gününden tüm dostlarıma. Sevgilerimle diyorum.

 

Bugün güzellik üzene konuşalım istermisiniz ?

Peki sizce nedir güzellik ?

Kime göre ve de neye göre

kriter nedir ?

Haydi gelin sizlerle bu konuyu konuşalım ..,

Güzellik diktatörlüğü  diye resmî olmayan ama hayatımızın her an içinde olan toplum ,medya  bize kendi bedenimiz hakkında kötü hissetmeyi ve yerleşik güzellik kurallarına uymayan her şeyi kendi içimizde reddetmeyi öğretti.

Lekelerimizi, izlerimizi, tümseklerimizi, dokularımızı ve yara izlerimizi reddediyoruz. Saçımızı, dudaklarımızı , dişlerimizi, vücudumuzu reddediyoruz çünkü toplum ya da medyanın güzellik kriterlerine uymuyoruz ve farklı olanı “düzeltmek” istiyoruz.

 

 Çillerin pek hoş karşılanmadığı bir zaman vardı. Bugün onlar özgünlük, çekicilik ve doğal güzelliğin sembolüdür. Hatta birçok kadın yüzündeki lekeleri makyajla çiziyor çünkü artık arzulanan bir sembol haline geldiler.

 

Büyük göğüslere sahip olmak çok seksi görünmek bir zamanlar çok modaydı .Bugün, küçük göğüslere giderek daha fazla değer veriliyor ve birçok kadın silikon implantlarını çıkarıyor veya daha küçük bir tane ile değiştiriyor.

 

Sorun ; ESTETİK PROSEDÜR DEĞİL, GÜZELLİK DİKTATÖRLÜĞÜDÜR.

Ve bu kalıba uymaya çalışmak çok zalimcedir, çünkü güzel olarak kabul edilen standarta geldiğimizde, güzel fikri değişir. O zaman ne olacak ?

 Biz asla standardın içinde olmayacağız, çünkü bu bilerek değişiyor.

 

Soru şu: Zihinsel ve fiziksel sağlığımızı korumak için bireysel olarak ne yapabiliriz? Öncelikle kendinizi kimseyle kıyaslamayın. Kendi güzellik standardınız olun. İstiyorsan, seviyorsan, değer veriyorsan. BİREYSELLİĞİNİZİN KEYFİNİ ÇIKARIN. Eğrilerinizi, renklerinizi ve işaretlerinizi takdir edin. Farklı olun, benzersiz olun, kendiniz olun. Hayat amacım, kendimi olduğum gibi iyi hissetmek. Kendin olmaya karar verdiğinde harikasın.

Güzel bir Cumartesi ve keyfli bir hafta sonu diliyorum

Kendinize ve çevrenize sevgiyle ve aşkla bakınız

Selam ve Sevgilerimle 

SİZİ SEVİYORUM..

SİZİ SEVİYORUM..

SİZİ SEVİYORUM..