Sevgili Burası Çanakkale Gazetesi okurları, merhaba!

Geçen hafta Jüpiter retrosundan ve genel etkilerinden bahsetmiştim. Bu hafta Bellatrix kavuşumlu Jüpiter retrosunun yükselen burçlara olan etkilerine değindim. 4 ay boyunca sık sık karşınıza çıkabilecek potansiyel durumları bilmeniz, önlem almanıza yardımcı olabilir.

 

Jüpiter retrosunun yükselen burçlara etkisini okuduktan sonra eğer hala okumadıysanız geçen hafta yayınlanan, Jüpiter retrosunun genel etkilerini içeren yazımı da okuyabilirsiniz.

 

Yükselen Koç

Jüpiter retrosu, yükselen koçları iletişim, eğitim, zihinsel faaliyetler ve yakın çevreyle ilgili konularda biraz sıkıntıya sokabilir. Bellatrix kavuşumlu Jüpiter retrosu boyunca kardeşlerinizle ya da komşularınızla ilişkilerinizde bazı gerilimler veya karmaşık durumlar ortaya çıkabilir. Eski anlaşmazlıklar da yeniden gündeme gelebilir. Çıkacağınız kısa yolculuklarda aksilikler, gecikmeler veya beklenmedik olaylarla karşılaşabilirsiniz. Bu süreçte düşüncelerinizi ve fikirlerinizi ifade etmekte zorlanabilir veya yanlış anlaşılmalara maruz kalabilirsiniz. Retronun etkisiyle ağzınızdan çıkan düşünülmemiş her söz sizi olumsuz etkileyebilir. Bu retro sürecinde daha önceki çalışmalarınızın karşılığını alma fırsatı da karşınıza çıkabilir. Ancak bu fırsat yeni mücadeleleri getirebilir. Retro sürecini daha rahat geçirebilmek için sık sık planlarınızı gözden geçirmeniz ve sakin tavrınızı korumanız önemlidir.

 

Yükselen Boğa

Bellatrix kavuşumlu Jüpiter retrosu, yükselen boğaları maddi ve manevi değerler bakımından zorlayabilir. Bu süreçte maddi kaynaklarınız ve finansal durumunuz üzerinde yeniden değerlendirme yapmanız gerekebilir. Geçmişte yanlış yaptığınız harcamalar finansal anlamda zorluklar yaşamanıza neden olabilir. Evet, maalesef kışın yenilen hurmalar durumu… Bu süreçte sabırlı olmanız ve dikkatli adımlar atmanız retro bittiğinde rahatlamanızı sağlayabilir. Retro sürecinde kendi değerinizi ispat etmek için mücadele vermek zorunda da kalabilirsiniz. Bu dönemde alınan finansal riskler her zamankinden daha büyük ve daha zorlayıcı olabilir. Bu yüzden kısa vadeli kazanç arayışları yerine uzun vadeli güvenli adımlar atmanız gerekir.

 

Yükselen İkizler

Jüpiter retrosu yükselen ikizleri kişisel gelişim, kimlik oluşturma ve yaşam yolunda güçlü bir dönüşüm için zorlayabilir. Bu zorluklar yetmezmiş gibi önümüzdeki 4 ay içerisinde kilo alma ihtimalinizin de olduğunu hatırlatayım. Büyüteç etkisi yaratan Jüpiter bedenleri de büyütebilir. Bu retro döneminde sınırlarınızı zorlayarak kendinizi daha güçlü ve olgun bir şekilde ifade etmeyi öğrenebilirsiniz. Kariyerinizi veya kişisel hedeflerinizi inşa ederken ciddi engellerle karşılaşma ihtimaliniz yüksek! Ancak bu engeller karşısında kararlı bir tutum sergilerseniz hem kişisel hem de profesyonel alanda önemli başarılar elde edebilirsiniz. Yaşadığınız zorlukların sonucunda daha çok güçlendiğinizi fark edebilirsiniz.

 

Yükselen Yengeç

Bellatrix yıldızının eşlik ettiği Jüpiter retrosu yükselen yengeçleri bilinçaltı ve gizli düşmanlıklar konularında biraz zorlayabilir. Bilinçaltınızda saklı olan korkularınız ve geçmişten gelen travmalarınızla yüzleşmenizin zamanı geldi! Bu süreç çok zor gibi görünse de aslında içsel direncinizin artmasına ve ruhsal olarak güçlenmenize yardımcı olabilir. Geçmişte yaşadığınız olaylarla yüzleşmek ve onları iyileştirip/çözüp vedalaşmak için 4 ayınız var. Kendinizi sabote eden davranış kalıplarını da artık geride bırakmanız gerekiyor. Retro sürecinde bazı gizli düşmanlıklar su yüzüne çıkabilir. Çevrenizdeki sinsirellalardan kurtulmanın tam zamanı! Yalnız kalacağınız ancak güçlenerek çıkacağınız bu retro sürecinde mesajlarla dolu bol bol rüyalar da görebilirsiniz.

 

Yükselen Aslan

Bellatrix soslu Jüpiter retrosu yükselen aslanları bir süreliğine sahneden kulise taşıyabilir. Sosyal çevrenizi ve arkadaşlık ilişkilerinizi gözden geçireceğiniz bu süreçte sık sık çatışmaların ya da zorlukların ortasında kalabilirsiniz. Hiç ihtimal vermediğiniz bazı dostlarınızı hayatınızdan çıkarmanız gerekebilir. Bu durum olumsuz gibi görünse de aslında sosyal çevrenizde daha sağlam ve gerçek ilişkiler kurmanız için bu bir fırsat! Çeşitli zorluklara rağmen yeni edineceğiniz arkadaşlarınızdan kendinize sadık ve güvenilir bir destek ağı oluşturabilirsiniz. Bu 4 aylık süreçte bazen kendinizi farklı sosyal ortamlarda bulabilirsiniz. Pek alışkın olmadığınız bu ortamlar kendinizi geliştirmek ve yeni bağlantılar kurmak için destekleyici olabilir.

 

Yükselen Başak

Jüpiter retrosu yükselen başaklara kariyer, toplumsal statü, itibar ve yaşam hedefleri konusunda fırsatlar getirebilir. Ancak bu fırsatların altın tepside sunulmasını beklemeyin! Fırsatlarla birlikte maalesef zorluklar da kapınızda! Bu süreçte mesleki veya toplumsal itibarınızla ilgili bazı sınavlar verebilirsiniz. Bu zorlu sınavları stratejik yöntemlerle atlatırsanız kalıcı bir itibar kazanabilir veya toplum içinde daha güçlü bir yer edinebilirsiniz. Önümüzdeki 4 ay içerisinde verdiğiniz emeğin karşılığını alıp almadığınızı da sorgulayabilirsiniz. Bu sorgulama ani istifalara neden olabilir. Kariyerinizdeki beklenmedik değişimleri yönetebilmek için şimdiden strateji geliştirmeye başlayabilirsiniz.

 

Yükselen Terazi

Bellatrix etkili Jüpiter retrosu yükselen terazilere yüksek öğrenim, kişisel gelişim, spiritüel arayışlar ve dünya görüşüyle ilgili çeşitli perspektifler kazandırabilir. Ancak bu yepyeni bakış açıları kaçırdığınız fırsatlarla ilişkili! Bu süreçte karşınıza çıkan ve değerlendirmediğiniz her fırsatın, şu anda çabaladığınız şeylerden daha önemli ve yararlı olduğunu anlamanız, derin dönüşümler yaşamanızı sağlayabilir. Retro Jüpiter’in Bellatrix yıldızıyla kavuşması yurtdışı seyahatlerinde, akademik hedeflerde ya da kültürel etkileşimlerde bazı zorlukların yaşanması olasılığını artırabilir. Bu zorlukları aşmanın bir yolunu bulduğunuzda hedeflediğiniz her şeye daha kolay ulaşabilirsiniz.

 

Yükselen Akrep

Retro Jüpiter yükselen akreplere derin dönüşümler, gizemler, psikolojik derinlikler, ortak finansal kaynaklar, miraslar ve krizlerle ilgili gündemler yaratabilir. Eski borçlarınız, geçmişte çektiğiniz krediler bu süreçte sizi zorlayabilir. Doğru adımlarla bu zorlukları aşma yolunu bulabilirseniz maddi durumunuz güçlenebilir. Miras ya da eşler üzerinden beklenen kaynaklar varsa retro boyunca anlaşmazlığa düşebilir veya gecikebilir. Bu dönemde bazı önemli sonlanmalar ya da yeni başlangıçlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Eski alışkanlıklarınızdan kurtulmak için iyi olan bu dönemi değerlendirmeniz faydanıza olur. Bu süreç sizin için zor geçse de pek çok bakımdan kendinizin en iyi versiyonuna bir adım daha yaklaştığınızı bir süre sonra fark edebilirsiniz.

 

Yükselen Yay

Bellatrix kavuşumlu Jüpiter retrosu yükselen yaylara ilişkiler ve ortaklıklar alanında önemli dersler, dönüşümler getirebilir. Uzun süreli gönül ilişkileri yaşayanlar, evli çiftler bu süreçte çeşitli zorluklarla karşılaşabilir. Retro döneminde zorlukları en az hasarla atlatmak için çiftlerin güç mücadelesine girmekten kaçınmaları gerekir. Bitirmek istediğiniz bir ilişkinin içindeyseniz bu durumdan faydalanabilirsiniz. Bir veya birkaç ortaklı bir işiniz varsa bu süreçte ortaklarınız sizi kontrol etmeye çalışabilir ya da üzerinizde otorite kurmaya çalışabilir. İş ilişkilerinizde dengeyi sağlayan taraf olursanız işlerinizi büyütebilirsiniz.

 

Yükselen Oğlak

Yükselen oğlakların Jüpiter retrosunda da gündemi iş! Bu süreçte iş hayatınızdaki otorite figürleriyle çatışmalar yaşayabilirsiniz. İş arkadaşlarınızla aranızdaki rekabet ve güç mücadeleleri artış gösterebilir. Hatta beklemediğiniz boyutlara varabilir. Başarılı olmak için sert şekilde rekabete girmek yerine bu süreçte geri plana çekilip farklı stratejiler belirlemeniz faydalı olabilir. Jüpiter retrodayken çeşitli sağlık sorunlarıyla da karşılaşabilirsiniz. Özellikle doğum haritanızın 6. evinde kişisel bir gezegeniniz varsa bu sağlık sorunlarını dikkate almanız gerekiyor.

 

Yükselen Kova

Jüpiter retrosu yükselen kovalara yaratıcılık, aşk ve çocuklarla ilgili gündemler yaratabilir. Bu retroda Bellatrix yıldızı da etkin olduğundan aşırı hırslı olabilirsiniz. Başarı arzusunun zirveye çıkacağı bu dönemde başarısızlığı bol soslu şekilde yaşayabilirsiniz. Çocuk sahibiyseniz onlarla ilgili zorluklarla da bu dönem sık sık karşılaşabilirsiniz. Çocuk yapmayı planlıyorsanız bu süreç sizi mutsuz edebilir ancak çocuk yapmayı planlamıyorsanız korunmaya daha çok özen göstermeniz gerekebilir. Yakın zamanda başlayan romantik ilişkiniz ya da flörtleriniz istediğiniz yönde ilerlemeyebilir. İlişkinizin devam etmesini istiyorsanız fedakarlık yapmanız gerektiğini sık sık kendinize hatırlatabilirsiniz. Bu süreçte şans oyunlarından uzak durmanız da faydalı olabilir.

 

Yükselen Balık

Jüpiter retrosu yükselen balıklara aile, ev, kökler ve içsel güvenlik alanlarında önemli değişimler getirebilir. Aile ilişkilerinde karşılaştığınız sorunları ya da ebeveynlerinizle olan ilişkilerinizi yeniden değerlendirmek durumunda kalabilirsiniz. Özellikle geçmişten gelen duygusal yükler, travmalar veya ailevi sorumluluklar nedeniyle bu süreç bir yüzleşme dönemi olabilir. Aile içi güç mücadeleleri ya da ebeveynlerinizle yaşayacağınız çatışmalar kendinizi daha sağlam bir şekilde konumlandırmanızı sağlayabilir. Ev satın alma, yeni bir eve taşınma durumları yaşanabilir ya da ev içinde önemli tadilatlar yapma ihtiyacı hissedebilirsiniz. Köklü değişimler ve güçlü içsel farkındalıklar yaşayacağınız bu retro süreci daha sağlam ve dirençli olmanızı destekleyebilir. Geçmişten gelen duygusal yaralarınızı iyileştirebilmek için bu dönemi değerlendirebilirsiniz.

 

Retro süreçleri yeni bir şeye başlamak için pek uygun değildir. Ancak bir süredir çözümlenmeyi bekleyen veya ertelenmiş işlerinizi bu süreçte tamamlama fırsatı bulabilirsiniz. Jüpiter retrosunu en iyi şekilde değerlendirmenizi dilerim. Önümüzdeki hafta tekrar görüşmek üzere, sevgilerimle…

 

Fatoş Ürken

Astrolog, Editör, İçerik Yazarı

fatosurken@gmail.com