Sevgili Burası Çanakkale Gazetesi okurları, merhaba!

Bu hafta, burç değiştiren Venüs gezegeninin Yay burcundaki yolculuğuna ve bu yolculuğun bize getireceklerine odaklanıyoruz. Her gezegenin iyi ve gölge yanları vardır. Bu yüzden her zaman olumlu ve olumsuz koşullar bir aradadır. Venüs bir burçta yolculuğu yaklaşık olarak 25-35 gün sürer. Yay burcundaki seyahatinin etkileri biraz alışılmışın dışına çıkmamıza neden olabilir. Venüs’ün Yay burcu geçişi umarım hepimize güzellikler getirir. Keyifli okumalar dilerim…

 

Venüs, sevgi, güzellik, estetik ve romantizmi temsil eder. Bu güçlü enerji kaynağı her burçta farklı etkiler yaratarak hayatımıza yeni renkler katar. Şimdi ise Venüs, Yay burcundaki yolculuğuna başladı. Bu süreç boyunca aşkı, macerayı ve özgürlüğü en kuvvetli şekilde hissetmemiz ve arzulamamız kaçınılmaz olacak gibi görünüyor. Yay burcunun coşkulu ve enerjik doğası Venüs'ün etkisiyle birleştiğinde aşk ve ilişkilerde yenilikçi, cesur ve genişleyen bir atmosfer oluşur.

 

Özgür Ruhlu Aşklara Dikkat!

Venüs Yay burcunda transit yaparken ilişkilerde macera arayışı başlar. Yay burcunun doğasında bulunan keşfetme isteği sınırları zorlayan bir aşka yelken açma arzusunu tetikler. Bu dönemde kısıtlamalardan uzak, daha özgürlükçü bir ilişki yaşamak isteyebilirsiniz. Partnerinizle aranızda sık sık derin konuşmalar gündeme gelebilir. Yeni ufuklar keşfetmeye yönelebilir veya farklı kültürlere ilginiz artabilir.

 

Maceracı ve Cesur İlişkilere Hazır mısınız?

Venüs'ün Yay burcundaki etkisiyle birçok insan aşk hayatında daha cesur adımlar atmaya başlar. Rutinlerden sıyrılmak, alışılmadık olanı denemek ve risk almak için uygun dönemdir. Eğer uzun zamandır duygularınızı bir kenara ittiyseniz şimdi aşkı yaşamaktan korkmayacağınız bir döneme giriyorsunuz. Bu dönemde kendinize güveniniz artar ve aşkı korkusuzca yaşamak için içsel bir cesaret kazanırsınız. Spontane seyahatler, ani kararlarla gelen romantik kaçamaklar bu dönemin belirleyici temaları olabilir.

 

Felsefi Derinlik

Venüs Yay burcundayken ilişkilerde anlam arayışı artar. Sığ ilişkiler yerine daha derin bağlar kurma isteği artar. Bu derinlik isteği romantik aşkların yanı sıra dostluklar ve iş ilişkileri için de geçerli olabilir. Bu dönemde kendinizi daha fazla sorgulayabilir ve ilişkilerinizin ne kadar anlamlı olup olmadığını düşünebilirsiniz. Bu sorgulama, eninde sonunda yoğun özgürlük ihtiyacı doğurur, bağlanma konusunda zorluklar yaşanmasına neden olur. Yay burcunun özgürlüğüne düşkün yapısı bazen bağlılıktan kaçınmaya sebep olabilir. Mevcut ilişkinizin devam edebilmesi için partnerinize bireysel alan oluşturmanız gerekir.

Venüs’ün Yay burcundaki transiti birçok heyecan verici fırsat sunsa da bazı risklerin oluşmasını da gündeme getirebilir. Özgürlüğe düşkünlük, cesaret ve macera arayışı ilişkilere farklı bir dinamizm katsa da bu süreçte dikkate almanız gereken birkaç olumsuz etki de ortaya çıkabilir.

 

İlişkilerde Yüzeysellik

Yay burcunun özgürlük tutkusu, Venüs’ün etkisiyle birleşince ilişkilerde bağlanma zorlukları yaşanabilir. Kendinizi kısıtlanmış hissetmemek için ilişkilere derinlemesine girmekte tereddüt edebilirsiniz. Bu tereddütler ilişkilerin yüzeysel kalmasına veya duygusal olarak yeterince derinleşmemesine yol açabilir. Partnerler arasında mesafeler oluşabilir. Her iki tarafta olmasa da partnerlerden biri daha fazla özgürlük isteyebilir. Bu taraf; siz de olabilirsiniz. Aşırı özgürlük arayışı, bağlılık ve sorumluluk gerektiren ilişkilerde sorunlar yaratabilir.

 

Düşünmeden Alınan Riskler

Yay burcunun doğasında spontane hareket etmek ve macera aramak vardır. Bu transit döneminde duygusal ve finansal konularda düşünmeden alınan riskler artabilir. Cesurca fakat düşüncesizce adımlar atılabilir. Duygusal olarak bir ilişkiye atılmak veya ilişkiyi aniden bitirmek gibi ani kararlar alınabilir. Bu tarz ani kararlar ilişkilerin istikrarsızlaşmasına neden olabilir.

 

Gerçeklikten Uzaklaşma

Venüs Yay burcunda ilerlerken iyimserlik ve geniş bakış açısı artar. Ancak bu iyimserlik bazen ilişkilerde ve maddi konularda gerçekçi olmayan beklentilere yol açabilir. Bu süreçte partnerinize karşı fazlasıyla toleranslı olabilir, mevcut sorunları görmezden gelebilirsiniz. Bu süreçte aşırı iyimserlik, ilişkilerdeki sorunları hafife alma veya çözüm üretmeyi erteleme gibi durumları doğurabilir.

 

Sadakatsizlik Eğilimi

Yay burcu özgürlük ve macera arayışına yönlendirirken, bağlılıktan kaçınma veya bağlı ilişkilerde sadakatsizlik riski artabilir. Monoton ilişkilerden sıkılma, yeni heyecanlar ve deneyimler arama dürtüsü bu süreçte daha baskın hale gelebilir. İlişkinizde güven sorunları yaşamamak için bu duruma dikkat etmeniz önemlidir. Bir ilişkiniz yoksa bu süreçte birden fazla kişiyle flörtleşme durumları gelişebilir.

 

Maddi Konularda Riskli Kararlar

Venüs, maddi konuları da yönetir. Yay burcunun etkisiyle maddi riskler alma eğilimi bu süreçte artabilir. Yatırımlar, büyük harcamalar veya düşünülmeden yapılan mali kararlar sonucunda pişmanlık yaşayabilirsiniz. Aşırı harcamalar yapmanız maddi dengesizliklere ve kaynaklarınızın hızla tükenmesine neden olabilir.

 

Venüs’ün Yay burcundaki yolculuğunun olumlu/olumsuz yönleri hepimizi ve bir ilişkide taraf olan herkesi etkileyebilir. Bu süreçte “ben şunu şunu asla yapmam!” dediğiniz her şeyi yapma ihtimaliniz yüksektir.

 

Fatoş Ürken

Astrolog, Editör, İçerik Yazarı

fatosurken@gmail.com