Cumhurbaşkanının katıldığı diploma töreninde genç teğmenlerin geçişleri esnasında “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” diyerek yürüyüşlerine ritm tutmaları gündem konusu oldu.

Cumhurbaşkanının katıldığı diploma töreninde genç teğmenlerin geçişleri esnasında “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” diyerek yürüyüşlerine ritm tutmaları gündem konusu oldu. Oysa yıllardır askeri geçit törenlerinde yürüyüşe uygun marşlar da söylenir. Slogan olarak algılamak ve içerisinde siyasi amaçlar aramak son derece yanlıştır. Ancak ülke öyle bir hale geldi ki yobazdan geçilmiyor.

Teğmenlerin gösterisi neredeyse gündemin en önemli konusu oldu. Siyasi tartışmalara dahi malzeme oldu. İşin ilginci kınayanlar bile oldu. Aslında eteklerindeki taşları döktüler. Sahiplerine yaranmak yoğun çaba içerisinde bulunan zavallılar garip ifadelerle gösteriyi eleştirdiler.

İşin daha kötüsü siyasi cenahlardan da güçlü eleştiriler geldi. Özellikle iktidar partisini bazı yeni ve eski yetkilileri aşağıdaki ifadelerle eleştiri yaptılar. Aslında reklamları olacak ama insanların ne olduklarını da bilmekte yarar var.

Daha önce fetö terör örgütü ile beraber yürüdüklerini ayan beyan her tarafta itiraf eden, aynı zamanda fetö ile iş birliği yaparak ordudaki subayları temizledikleri anlatan AK Parti Medya ve Tanıtım Başkan Yardımcısı Cemil Ayvalı, “Görüntüler çok rahatsız edici. İyi niyet aramak mümkün değil’’ dedi. Ayvalı’dan sonra birçok AKP’li de sosyal medya hesabından yemin eden teğmenlere saldırdı. Hele hele trollerinin saldırıları düzeyleri düşmancasına bir hal aldı.

AK Partili eski Milletvekili Mehmet Metiner, “O üniformanın altında yapılan davranış rahatsızlık verici, asla kabul edilemez. Gereği neyse yapılmalıdır’’ dedi. Sayın Metiner’in önce Refah, sonra Fazilet, daha sonra Halkın Demokrasi partilerinde siyaset yaptığını unutmamak gerekiyor.

AK Parti MKYK üyesi eski Milletvekili Orhan Miroğlu, “İyi saatte olsunların, askerleri göreve çağırdıkları dönemlerin yeni bir provası gibi mi oldu ne?!” ifadelerini kullandı. Sayın Miroğlu’nun daha önce terör örgütünün siyasi uzantılarında siyaset yaptığını da hatırlamakta yarar var.

AK Parti sosyal medya trolü Furkan Bölükbaşı da “Resmen darbe iması” iddiasında bulundu ve teğmenlerin tümünün ihraç edilmesini istedi.

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” muhaliflerin kullandığı dildir. Kabul edilemez AK Parti gereken soruşturmayı ivedilikle yapmalıdır. 1960 darbesine giden süreç 1954’de iki yüzbaşının sucuklu yumurta yemesiyle başlamıştı” dedi.

TV 100 yazarı Fuat Uğur ise “Tam fetö elebaşının darbe imalı mesaj yayınladığı gün, tuhaf ve kaotik bir and içme ritüeli” yorumunu yaptı.

Neyse kalburüstü duran şahısların görüşleri böyle. Belli ki çok rahatsız olmuşlar. Rahatsızlıklarının temelini artık hemen herkes biliyor. Tepeden aşağı aslında zihniyet çok değişmiyor. Önemli olan milletin de bu zihniyetin ne olduğunu anlaması.