Sevgili Burası Çanakkale Gazetesi okurları, merhaba!

Bugünden itibaren astroloji, burçlar ve gezegenlerin hayatımıza etkileri konularında haftada 1 gün sizlerle beraber olacağım. Ekim Ayı’nın ilk gününe bu haftanın en önemli olayı olan Güneş Tutulması ile başlamak istedim.

Burası Çanakkale Gazetesi’ndeki heyecan verici yolculuğuma eşlik ederseniz sevinirim. Her hafta burada buluşmak dileğiyle, sevgiler.

                                                                   Fatoş Ürken

                                              Astrolog, Editör, İçerik Yazarı

 

Terazi Burcunda Güneş Tutulması ve Etkileri

 

2 Ekim’de terazi burcunun 2. dekanatında Güneş Tutulması gerçekleşecek. Tutulmanın Terazi burcunda olması ilişkiler, estetik, denge ve adalet konularında güçlü değişimleri gündeme getirecek.

 

2. dekanatta gerçekleşmesi ise bir kralın, başkanların ve önemli yöneticilerin ölümlerini, salgın hastalıkları, esareti, skandalları, havayolu kaynaklı felaketleri ve boşanmaları gündeme getirir.

 

Ülkemizden izleyemeyeceğimiz bu tutulmaya Güney Ay Düğümü, Merkür, Juno ve Lilith de eşlik ediyor. Bu yüzden bunların etkilerini de gündemde sık sık görebiliriz.

 

Güney Ay Düğümü geçmişle ilişkilidir. Geçmişten gelen karmanızın olumlu/olumsuz sonuçları önümüzdeki 6 içerisinde alınır ve hesap kesilir. Eski alışkanlıklar veya bitirilmesi gereken ilişkiler de gündeminizi meşgul edebilir.

 

Lilith’in etkisi ise bastırılmış duyguların, özellikle ilişkilerdeki özgürlük arzusunun yüzeye çıkmasına yol açabilir. Lilith, kişinin kendi karanlık yanlarıyla yüzleşmesini gerektirebilir. Önümüzdeki süreçte Lilith’in de etkisiyle sık sık çocuk kayıplarının/ölümlerinin, entrikaların, intikam savaşlarının ve büyülerin gündeme geldiğini görebiliriz. Özellikle yükselen burcunun yönetici gezegeni retro olan kişilerin evlerini, kişisel eşyalarını büyü emarelerine karşı sık sık kontrol etmeleri önemli.

 

Merkür'ün tutulmaya eşlik etmesi, iletişim gerekliliği, intiharlar, yalancı insanlar, anlaşmalar ve zihinsel süreçler üzerinde vurgu yapar. İlişkilerde açık ve net iletişim kurmak, eski yanlış anlaşılmaları çözmek için bu dönem ideal olabilir.

 

Tutulmaya Juno'nun eşlik etmesi, ilişkiler, taahhütler ve ortaklıklar üzerinde güçlü bir etki yaratır. Evlilik, uzun süreli ilişkiler, bağlılık ve sadakatle ilgili konular da gündemimizde yerini alacak. Bu konularda denge sağlanmadığı sürece mevcut olanlar bizimle olmayabilir.

 

Güneş Tutulmasının ve eşlikçilerinin toplumsal etkileri bu şekilde. Bireysel etkilerini yükselen burcunuza göre okuyabilirsiniz.

 

Yükselen Koç

Güneş tutulması yükselen koçların 7. evinde gerçekleştiği için ufukta: evlilik, ortaklıklar ve iş birliğinde yeni başlangıçlar görünüyor. Önümüzdeki süreçte mevcut ilişkilerinizdeki sorunları çözebilir veya yeni, daha dengeli ilişkiler kurabilirsiniz. Ani evlilik kararları almanız, altın takması gereken akrabalarınızı zorlayabilir. :) İş ortaklıklarında da yeni fırsatlar veya daha uyumlu bir iş birliği yapısı karşınıza çıkabilir.

 

Yükselen Boğa

Güneş tutulması yükselen boğaların 6. evde gerçekleştiği için ufukta; iş hayatı, sağlık ve günlük rutinlerde büyük değişimler görünüyor. Bir süredir eksikliğini hissettiğiniz uyumlu, iş birliğine dayalı bir düzen kurabilirsiniz. Karşınıza yeni iş fırsatları çıkabilir ya da mevcut işlerinizde verimliliği artıran stratejiler geliştirebilirsiniz. Bu süreçte sağlığınıza odaklanmanız gerekebilir. Özellikle stresten uzak durmak için yeni adımlar atmanız gerekiyor.

 

Yükselen İkizler

Güneş tutulması yükselen ikizlerin 5. evinde gerçekleştiği için ufukta; aşk, yaratıcılık ve hobilerle ilgili alanlarında yeni başlangıçlar ve dönüşümler görünüyor. Bu süreçte mevcut romantik ilişkinizde denge ve uyum ihtiyacınızı karşılamak için radikal adımlar atabilirsiniz. Hatta bu radikal adım çok yıllık ilişkinizi bitirmeye yönelik de olabilir. İlişkisi olmayan ikizler bu süreçte yeni bir ilişki geliştirebilir. Çocuk sahibi olmak isteyen ikizler de bu süreci değerlendirebilir. Önümüzdeki 6 ay boyunca şans sizden yana!

 

Yükselen Yengeç

Güneş tutulması yükselen yengeçlerin 4. evinde gerçekleştiği için ufukta; aile, ev ve içsel huzur alanlarında önemli değişimler ve yeni başlangıçlar görünüyor. Bu süreçte aile bireyleriyle olan bağlarınız güçlenebilir, yeni bir ev alabilirsiniz, yeni bir eve taşınabilirsiniz ya da evinizin dekorasyonunu değiştirebilirsiniz. Eviniz, motivasyon kaynağınız olduğu için burada denge ve mutluluk yaratmanız gerekiyor.

 

Yükselen Aslan

Güneş tutulması yükselen aslanların 3. evinde gerçekleştiği için ufukta; iletişim, öğrenme ve sosyal çevre alanlarında önemli değişimler görünüyor. Yakın arkadaşlarınız ve kardeşlerinizle olan bağlarınız güçlenebilir ya da zamanı gelmişse bütün bağlarınız kopabilir. Bu süreçte yeni eğitimlere katılarak veya becerilerinizi geliştirerek kendinize yatırım yapabilirsiniz. Toplumsal bağlarınızı güçlendirmek için iyi bir fırsat olan bu süreci değerlendirmeniz gerekiyor. Yeni eğitimler ya da hobileriniz güçlü bağlantılar kurmanızı sağlayabilir.

 

Yükselen Başak

Güneş tutulması yükselen başakların 2. evinde gerçekleştiği için ufukta; maddi değerler, gelir ve kişisel kaynaklar üzerinde önemli değişimler görünüyor. Bu süreçte yeni gelir kaynakları keşfedebilir ya da yeni yatırım kararları alabilirsiniz. Detaylarda kaybolursanız fırsatları kaçırabilirsiniz. Ancak harcamalarınıza dikkat etmeniz önemli. Bir süre tutumlu olabilirseniz kısa süre sonra yaşam standartlarınızı yükseltme fırsatını yakalayabilirsiniz.

 

Yükselen Terazi

Güneş tutulması yükselen terazilerin 1. evinde gerçekleştiği için ufukta; dış görünüş ve yaşam tarzı üzerinde önemli değişimler görünüyor. Bu süreçte stil tercihlerinizde yenilikler yapabilir, estetik ameliyat kararları alabilir ve kendinizi her bakımdan yenileyebilirsiniz. Bu süreçler kesenin ağzını biraz açmanızı gerektirir. :) Kişisel dönüşümde zirve yaparken önemli bağlantılar da kurabilirsiniz. Cesaretinizin tavan yapacağı bu süreci iyi değerlendirdiğinizde yaşam tarzınızı hedeflediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz.

 

Yükselen Akrep

Güneş tutulması yükselen akreplerin 12. evinde gerçekleştiği için ufukta; içsel dünyada derin değişimler ve dönüşümler görünüyor. Ruhsal huzur arayışınızın tavan yaptığı bu dönemde gizli zaaflarınızı keşfedebilirsiniz. Yaşamınızdaki bütün dengesizlikleri hayatınızdan çıkarmak için ihtiyaç duyduğunuz gücü kendinizde bulabilirsiniz. Hem bu süreci daha sakin geçirmek hem de henüz farkında olmadığınız potansiyellerinizi keşfetmek için sık sık meditasyon yapabilirsiniz.

 

Yükselen Yay

Güneş tutulması yükselen yayların 11. evinde gerçekleştiği için ufukta; sosyal çevre, arkadaşlıklar ve toplumsal hedefler üzerinde önemli değişimler görünüyor. Bu süreçte mevcut arkadaşlıklarınızı derinleştirebilir ya da yeni bir sosyal çevre edinebilirsiniz. Sosyal ağlarınızı genişletmek için çeşitli topluluklara katılabilirsiniz. Sosyal çevrenizin değişmesi taşınma, iş değiştirme veya yeni bir sosyal etkinlik vesilesiyle olabilir.

 

Yükselen Oğlak

Güneş tutulması yükselen oğlakların 10. evinde gerçekleştiği için ufukta; kariyer, toplum içindeki statüde önemli değişimler görünüyor. Evet, yükselen oğlaklara yine aşk yok, sadece iş var. :) Bu süreçte yeni ortaklıklar gerçekleştirebilir, toplumsal statünüzü değiştirebilir ve yeni fırsatlar keşfedebilirsiniz. Bu sürecin diğerlerinden farkı; girişimlerinizi bireysel değil ortaklarla yapmanız gerekliliğidir. Bireysel hareket etmediğiniz takdirde kariyerinize yeni yönler verebilirsiniz.

 

Yükselen Kova

Güneş tutulması yükselen kovaların 9. evinde gerçekleştiği için ufukta; uzak seyahatler görünüyor. Dünya görüşünüzü genişletmek ve yeni fikirler keşfetmek için farklı kültürlerle etkileşimde bulunmanız önemli. Bu süreçte karşınıza yeni eğitim fırsatları veya ilham verici projeler çıkabilir. Uzun vadedeki hedeflerinizi gerçekleştirebilmek için bu süreci verimli değerlendirmeniz gerekiyor.

 

Yükselen Balık

Güneş tutulması yükselen balıkların 8. evinde gerçekleştiği için ufukta; ortak kaynaklar ve derin ilişkilerde önemli değişimler görünüyor. Bu süreçte eş ya da aileden gelen maddi kaynaklarla ilgili gündemler karşınıza çıkabilir. Bu gündemler; miras, nafaka gibi konulardan oluşabilir. Bir süredir bağımlılığa dönüşmüş olan ilişkilerinizden kurtulma cesaretini kendinizde bulabilirsiniz. Gündeminiz çok kalabalıkken karşınıza iş veya yatırım fırsatları da çıkabilir. Bu yoğunluğa kapılıp fırsatları kaçırmamaya dikkat etmeniz önemli.

 

Güneş Tutulmasının bireysel ve toplumsal olarak iyi etkiler getirmesini dilerim. Sevgiler.