Toplum normalin dışında olağanüstü haller yaşıyor. Ne kadar da kirlendiğinin farkına varıyordur inşallah. Kendine dokunmayan gelişmelere seyirci kalmaz inşallah.

Televizyon kanalları tam üç hafta boyunca Narin’in köyüne canlı bağlandı. Bazı günler saat başı haberlerde köyün nasıl bir yer olduğunu adeta ezberledik. Binlerce yorum ve senaryo üretildi. Memleket yüzlerce cinayet uzmanıyla tanıştı. Hiç kimse küçük bir çocuğun neden ve nasıl katledildiğini, neden bu hale geldiğimizi sorgulamadı. Nedenler üzerinden kimin katledebileceği tahminleri yapılmaya çalışıldı. Oysa her gün memlekette çok sayıda cinayet işleniyor ve sokaklar artık güven vermiyor. Neticede dört kişiye ceza kesilmesi teklifi yapıldı ama ne olacağını kimse bilmiyor.

Bahçeli temsil ettiği misyona aykırı hareket etmeye devam ediyor. Muhakemesi zayıflamış olmalı ki saçmalamakta emsalsiz olduğunu kanıtlıyor. Terörist başı olarak isimlendirdiği, İmralı canisi lakabını kullandığı kişinin mecliste konuşabileceğini söyleyebiliyor.

Daha önce ne olur dön diye salya sümük ağlayanlar fetö lideri için ağır hakaretlerde birbirleriyle yarışıyorlar. Ateşlerde yansın deyimi hafif kalıyor. Haliyle siyaset kurumu milletin en güvenilmez kurumu olarak karşımıza çıkıyor. Sürekli fırıldayan siyaset artık millete güven vermiyor. Ülkenin ve milletin önceliklerinden uzaklaşan siyaset kurumunun özüne dönmesi çok uzak görünüyor. Aslında sokağı temsil ettiği rahatlıkla söylenebilir. Sokak bozuksa meclisin doğru olması beklenemez.

Toplumu derinden sarsan konuların başına ne Bahçeli’nin açıklamaları ne de fetö liderinin vefatı oturabildi. Sağlık skandalı, bebek cinayetleri milletin tüylerini diken diken yaptı. Uzun yıllar bölücülük suçundan hapis yatan bir doktor öyle bir şebeke kurmuş ki SGK’yı yıllarca dolandırmayı başarmış. Üstelik şebekenin başının doğru mu bilinmez ama MİT başkanı ile fotoğrafı bile var. Gerçi daha önce coin dolandırıcılarının uyuşturucu satanların da zamanın İçişleri bakanı ile fotoğrafları vardı ama hiçbir şey olmadı. Atayandan da bir şey çıkmadı. Her şey güllük gülistanlıkmış gibi hayat devam etti. Binlerce kişinin paraları da iç oldu ne yazık ki.

Toplum öyle bir yere doğru gidiyor ki, normalde olması gerekenler takdire şayan bulunuyor. İşini usulüne göre yapan memur veya esnaf takdir belgesi alıyor. Pes artık.

Bebek cinayetleri uzun süredir gündemde kalacak. Şebekenin SGK’yı dolandırdığı dönemde İl Müdürü olan zat şimdi Sağlık bakanı. Özel hastane ise daha önceki Sağlık Bakanına ait. Tık yok. Sanırım bunlara alışacağız. Tek adam rejimi bitinceye kadar liyakat, sorumluluk, duyarlılık gibi insani özellikleri unutacağız.

Memleketin uzun süredir iyi yönetilmediği, kurumsal bir yapının kalmadığı, bir şebeke tarafından yönetildiği ayan beyan ortaya çıkıyor artık. Suçluların yüzüne tükürüldüğü, suçluların sokakta gezemediği günler, her geçen gün uzağa gidiyor. Millet inşallah bu travmalara alışmaz.