• DOLAR %
  • EURO %
  • G.ALTIN %
  • BİST100 %
  • BITCOIN %
  • ETHERIUM %
Bünyamin Nami TONKA

Tüm Yazıları

Bünyamin Nami TONKA

Elveda Kudüs

Bir süre önce okuduğum çok güzel bir yazıyı sizlerle bugün paylaşmak istedim. Sari Saltuk Baba kaleme almış. Türkiye olarak Kudüs bizim çok önem verdiğimiz bir yer.

Saat Uygulaması

Yıllar önce, Avrupa ile uyumlu ileri saat uygulaması yaparak enerji tasarrufu yapardık. Bu yıllarca devam etti. Sonra birden bu işten vaz geçtik.

Yemekten Sonra...

Grupça yemeğimizi bitirdik ve sohbet ediyoruz... Bir kuş sofra artıklarını ortak oldu... Bir arkadaşım, işaretle' bakar mısınız? 'diye gösterdi.

Harf İnkılabı

Dilde sadeleşme ve 'Harf İnkılabı'nda Mustafa Kemal Atatürk, gerekenleri yaptı ve sonra bazı yanlışlar oldu saikiyle bu işten vaz geçti.

Sis Dağ

Harun Yöndem kardeşim çok güzel bir yazıyı kaleme almış fotoğrafları ile beraber. Bende bu güzel görselleri ve yazıyı sizlerle paylaşmak istedim.

Seyit Onbaşı’nın Vefatının Yıldönümü

Dün Çanakkale Savaşları kahyramanlarından birinin ölümünün yıldönümüydü. Bu komşu ilden koca seyitti.

Bir Gecede Cahil Kaldık!

Osmanlı'da ilk nüfus sayımı1831 yılında yapıldı. Burada amaç askere alınacak erkek ve vergi için hayvan sayısını öğrenmekti.

İyi İnsan

Toplumumuzda olumsuz örnek olarak gösterilecek çok insan var. Ama, bir o kadar da mükemmel insanlar var. Bu mükemmel insanlardan birisini kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyorum.

Gülüşan Çavuş...

Dursun Çavuş'u kimse bilmez... Bilenler de belki unuttu...

Kadro Dergisi

Kadro Dergisi, İnönü'ye siyasi, ideolojik destek verme ve Paşa'ya karşı onu güçlü kılma hareketiydi...

Çaresizlik…

30 Ekim 1918 tarihinde imzaladığımız mütareke hükümlerini biz kendi komutanlarımıza Amiral Calthorpe' un aracılığıyla önce Mısır'a ve sonra ilgililere ulaştırabildik.

Öğretmenler Günü

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk yurt gezisine çıkmış... Kütahya Altıntaş'a uğrar... Köylüler etrafını sarar ve Paşa 'ne istiyorsunuz?' diye sorar...

Kediler...

Her sabah yürüyüş yapıyorum. Çünkü, her gün on bin adım yürümem gerekiyor...

Çanakkale’ye Giren İlk Milli Kuvvet

Doğu Karadeniz'de, Rum ve Ermeni Çetelerini etkisiz hale getirdi...

Sanat Şehri

Burası sanatın doğduğu bir şehir... Şehir böyle korunuyor...

Savaş…

Bizim kurmay subaylarımız ,topyekûn harp stratejisi adlı eserden haberdar değildi...

Kumkale Muharebeleri...

Çanakkale' de kara savaşları başladığında düşman,  Asya tarafında Kumkale'ye, Gelibolu Yarımadası'nda ise Seddülbahir bölgesinde beş noktaya, Kuzeyde ise Arıburnu bölgesine çıkarma yapmıştır...

Güç Kaybı

30 Ekim 1918 tarihinde imzaladığımız mütareke hükümlerini biz kendi komutanlarımıza Amiral Calthorpe' un aracılığıyla önce Mısır'a ve sonra ilgililere ulaştırabildik.

Çanakkale Zaferi

13 Aralık 1914 tarihinde torpillenerek batırılan ilk gemimiz ve ilk deniz şehitlerimizi verdiğimiz 'Mesudiye' gemimizin toplarını sökerek yeni bataryalar oluşturduk.

İşgal Altındaki İstanbul

Mondros'tan sonra İstanbul işgal edilmişti... Burası bizim Baş Kentimiz...

Resmî İlanlar
Haber Arşivi
HABER İHBAR